След като няколко Twitter потребителя са забелязали нова функция в бета версията на iOS 11, The Verge потвърдиха това, че тя работи. Става въпрос за възможността временно да изключите Touch ID, което не позволява iPhone да бъде отключен с пръстов отпечатък докато не бъде въведена парола.

До сега, за да направите това, трябваше да изключите Touch ID от настройките на своя Apple смартфон. С iOS 11 вече ще имате възможност да направите това много по-дискретно.

За целта трябва да натиснете Power бутона бързо пет поредни пъти. Това ще ви даде възможност да се обадите на номера за спешни случаи и автоматично ще изключи Touch ID.

Въпросната настройка би била много удобна в случаи, когато пътувате. В САЩ стана честа практика пътуващите да бъдат принуждавани да отключат своя iPhone и да показват съдържанието на властите. С новата функционалност това вече ще е доста по-трудно.

iOS 11 в момента е в етап на публична бета версия и всеки може да я пробва, стига да не му пречат наличните все още бъгове. Очаква се финалната версия да стане налична следващия месец, след премиерата на новите модели iPhone.