Камерата на iPhone е мощен инструмент, който обаче само би могъл да спечели от приложение, което да дава повече свобода и контрол върху настройките в ръцете на потребителя. Е, такова вече има. То се нарича Halide и неговите разработчици го наричат “премиум камера” апликация.

Създатели на Halide са бившият Twitter инженер Бенджамин Сандовски (Benjamin Sandofsky) и дизайнерът, работил за Apple, Себастиан де Уит (Sebastiaan de With).

Двамата решават да разработят приложение, което да отключи всички възможности на мощната камера при iPhone смартфоните. С нея можете ръчно да променяте абсолютно всички настройки, за които се сетите — от ISO и нива на бялото, през логичните като ръчен фокус и дължина на експозцията. Разбира се, Halide поддържа и снимане в RAW формат.

halide-iphone-camera-app-screenshot

По думите на създателите обаче, това което откроява Halide от останалите подобни приложения за ръчен контрол на настройките на камерата, е фактът че апликацията е удобна за начинаещи фотографи. Всички настройки в менюто са направени така, че лесно да бъдат контролирани и променяни само с бързи суайпове.

За да бъде всичко на високо ниво, Сандовски и де Уит са наели и дизайнер, който да измайстори оригинален шрифт за всички надписи в менютата на Halide, както и тези в in-app ръководството (което от своя страна пък е направено да изглежда като ръководство на стара филмова камера).

Приложението Halide вече е достъпно в App Store, като цената му е 4,99 долара. По-долу е и линкът за сваляне. Пробвайте го и споделете резултатите с нас.

Свали: Halide в App Store