Какви изненади ни очакват

Както и миналата година, когато Apple въведе iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR, така и тази можем да се радваме на три нови модела.

Дългото очакване наближава своя край, като потребителите ще могат да се насладят и на модела А13, който е известен със своето работно наименование Cebu, модел T8030.

Според достоверни източници, които са виждали устройствата, и трите модела на iPhone ще разполагат с Lightning порт, противно на някои предположения, че ще се прехвърлят на USB-C след промяната на iPad Pro миналата година.

Новосъздадените флагмани са предназначени да заменят досегашните устройства, както следва:

• D42 (iPhone12,3), който ще замени iPhone XS;

• D43 (iPhone12,5), който ще замени iPhone XS Max;

• N104 (iPhone12,1), който ще замени iPhone XR;

Първите два ще могат да се похвалят с 3x OLED дисплей на Retina, докато N104 все още ще разполага с 2x Liquid Retina дисплея, точно както сегашното поколение.

И трите iPhone ще имат същата разделителна способност на екрана, както и техните предшественици.

Ново усещане на тъча

На този етап все още не е ясно какви видове функции ще включват апаратите, но се говори, че ще бъдем приятно изненадани от подобряване на Haptic Touch, тъй като новите устройства няма да включват 3D Touch, както го познаваме днес.

Иновативно усещане за дисплей и интуитивно отваряне на приложения. Дано са толкова добри, колкото звучат.

iOS 13 носи Haptic Touch – което изисква малко по-дълга преса – за всички устройства, включително iPad и iPod touch.

Вътрешно съдържание

Apple не е успяла да включи 3D Touch във всеки iPad модел. Промените, въведени с iOS 13 и хардуерните подобрения на устройствата за тази година, трябва да позволяват премахването на 3D Touch, без да причиняват прекалено много смущения на потребителите, които са свикнали с него.

Технология на камерата

Предната камера на iPhone 11 ще бъде модернизирана, добавяйки поддръжка на SLo-Mo при 120fps.

Тук идва голямата изненада. Някои от потребителите може и да се отнесат резервирано към външния вид на камерата.

Устройствата, които заменят iPhone XS моделите, ще съдържат три камери на гърба, поместени в общ квадрат. Тези допълнителни камери ще са в състояние да заснемат широкоъгълни изображения. Очакваме с нетърпение да преоткрием висококачествените снимки.

Вече можем да използваме новата опция за творческите си изяви. Широкоъгълната камера ще активира функция, наречена Smart Frame, която улавя областта около рамката в картини и видеоклипове, така че потребителят да може да регулира кадрирането или извършва автоматично корекция в перспектива. Допълнителната информация ще бъде запазена за ограничен период от време и ще бъде изхвърлена автоматично след това, поради съображения за поверителност.

Очаква се Apple да представи новите смартфони на своето специално есенно събитие през септември. Нямаме търпение да зърнем и използваме многообещаващите флагмани. Няма как Apple да ни разочарова.