Най-накрая можем да се настроим за предстоящия старт на дългоочаквания телефон

Samsung разкри кога ще пусне Galaxy Fold след проблемния си отложен дебют. Събитието е насрочено за септември месец.

Компанията опроверга първоначалната дата за пускане на телефона на 26 април. Промяната беше наложена след откритието, че екранът на устройството не е устойчив и лесно се чупи.

През февруари 2019 г. сгъваемият телефон беше представен официално на Unpacked събитието на марката. Обявената цена беше 1980 $. Стартът на официалните продажби беше отложен за неопределен период от време, след като се установи, че екраните на устройството са се счупили само след няколко дневна употреба.

Samsung заяви, че ще направи редица подобрения в телефона, за да повиши неговата издръжливост.

Обещаният старт на есен тази година ще бъде факт само за избрани пазари.

Компанията сподели, че е направила редица подобрения в дизайна на Fold след тези инциденти. Разширен е горният защитен слой на екрана извън рамката на телефона. Някои потребители го бяха сбъркали с протектор и се оказа, че отстраняването му може да доведе до повреда. Това идва да покаже, че защитният филм е част от дисплея и не трябва да бъде свалян или подменян, казва компанията в съобщение за пресата.

Ще се оправдаят ли надеждите за главоломни продажби

Следващият голям смартфон на Samsung идва след малко повече от месец, но може да бъде по-трудно от всякога да се намерят купувачи.

Samsung добави допълнително подсигуряване, за да гарантира, че външните отпадъци и вещи няма да пробият телефона и да причиняват щети по дисплея. Добавени са нови защитни капачки в горната и долната част на пантата на телефона, а металните слоеве добавени под дисплея, имат за цел допълнително да защитят екрана на устройството. Намалено е наличното пространство между пантата и тялото на апарата.

Обещаващи тестове

Проведени са множество тестове на крайните продукти. Гигантът обеща да сподели повече подробности около конкретната наличност, с приближаването на септември месец.

Само два дни, след като Samsung предостави на техническите журналисти ограничени бройки на Galaxy Fold през април, някои от критиците съобщиха, че екраните на телефоните им не функционират.

Част от рецензентите са били свалили защитния слой на телефона, след което екранът е спрял да работи. В един от случаите при наличието на горен филм се е образувала издутина под дисплея, което предполага наличието на някакъв проблем.

Компанията е решила да инспектира лично въпросните апарати, за да определи проблема. Но в последствие остана безмълвна относно статута на новия телефон.

Galaxy Fold е първият сгъваем смартфон на Samsung, който ни съблазнява от 2018 година. Телефонът разполага с гъвкава панта, която позволява да се отваря и затваря като книга. Това предоставя възможност да служи като таблет и мобилен телефон едновременно.

Когато Samsung представи устройството през февруари, гигантът обяви Fold като следващата голяма еволюция в смартфоните. Но поради бързите повреди и неустойчивост на дисплея, беше преосмислен начина на функциониране на устройството до отстраняване на възникналите проблеми.

Нашата надежда е за един иновативен и качествен апарат, който ще поглези любителите на марката и ще задоволи всяка нужда.

Сподели
Предишна страницаНовите iPhone на Apple
Следваща страницаТехнологии на бъдещето: Как ще се трансформират смартфоните
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.