смартфони

Конкуренцията е ожесточена и нищо не може да спре развитието на смартфоните
Днес трудно можем да си представим живота си без своите смартфони. Едно е ясно – те едва ли ще останат в историята! Напротив, тяхното развитие е подвластно на бурни промени. Основните тенденции сочат, че те ще се отразят основно в четири посоки.
Въпреки трудностите и негативите в индустрията, бъдещето на умните телефони е повече от обещаващо.

5G

Някои от големите компании вече представиха своите 5G смартфони. Сред тях са Samsung, LG, Xiaomi, Huawei. Продукти на марките могат да бъдат открити в Зора брошура и Brоshurko.bg, предоставящи оферти за клиентите, които имат интерес към технологиите. Скоро вероятно ще видим и самите неповторими устройства.

Те ще бъдат завладяващи за потребителите си, благодарение на скоростната връзка и преноса на данни, обаждания чрез видеокамера с перфектно качество, безоблачно управление при игрите, без никакво накъсване и прочие възможности.

Пикът на търсенето на 5G апаратите ще бъде след около две години, предполагат специалисти в сферата. Едва тогава световните мобилни оператори ще могат да предложат пълноценно услугата. Без нея смартфоните, подходящи за 5G, са не само излишни, но и напълно безполезни.

Към този момент готовност имат само САЩ и Южна Корея. Прогнозите са, че Индия ще бъде един от най-динамичните пазари в областта, а голяма част от 700 милионното население се очаква да станат абонати.

Компактен и сгъваем

Смартфоните достигнаха внушителни размери и ни разглезиха с комфортни дисплеи, за да тръгнем отново по пътя към сгъваемите модели. Някои пропуски в създаването им засега отложиха по-трайния интерес към тях, но водещите производители вече обмислят подобрения и варианти за изчистване на грешките при екрана на устройствата.

Прототипи се канят да представят компании като TLC и Xiaomi, а от Huawei вече го сториха. Масовият ползвател на смартфони все още е възпрян заради високата цена. Samsung търгува модела си със сгъваем екран срещу близо 2 хиляди долара, а при Huawei е поне със 700 долара по-скъп от него.

Смартфоните и криптовалутата

Да, вече са обвързани и отношенията им ще просъществуват във времето. Samsung и HTC вече се ориентираха към пазара на дигитални монети. Има планове за браузъри, с които да извършвате плащания към различни сайтове. Ще могат да се пазят частни ключове, да се борави с криптовалута, а някои приложения значително ще улеснят употребата и гмуркането в нейния свят.

Очевидно за обикновените потребители ще е все по-трудно да се дистанцират от технологиите и да успеят да овладеят пристрастяването към смартфоните.

Часовниците

Смартфоните превзеха и този дял на търговията. Вече е не просто полезно, но и тотално на мода, да си с умен часовник на ръката си. Мъжкият и груб дизайн остана в миналото, днес този аксесоар е съвършен като визия, предлагат се и дамски модели, всички имат функционален и практичен характер.

На скорошно технологично изложение беше демонстриран и 4-инчов OLED екран, обхващащ почти изцяло часовника, чието изображение се регулира според положението на ръката.

Сподели
Предишна страницаДългоочакваният телефон: Samsung Galaxy Fold
Следваща страницаТеленор предлага Huawei P smart Z
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.