Новият продукт на Samsung обещава градина във вашия хладилник

Изкуствен интелект, летящи коли, напреднали технологии…всекидневно сме свидетели на различни модернизации, които понякога могат да бъдат наистина впечатляващи.

На изложението посветено на кухните и баните, което се проведе в Лас Вегас, Samsung показа своя нов Chef Garden. Това е хладилник, който позволява на домашните производители да намалят разстоянието от фермата до масата на всичко необходимо. Така улеснявате достъпа на най – пресните продукти до вашата кухня.

Chef Garden

Хладилникът е част от линията Samsung Family Hub. Тя дори ще ви препоръча рецепти въз основа на плодовете и зеленчуците, които решите да отглеждате.

Най – новото попълнение разполага с прозоречна секция със собствена врата. Там е мястото за засаждане на голямо разнообразие от капсули за семена в специална зона за отглеждане на зеленчуци. Там капсулите ще бъдат третирани по технология fogponics за създаване на специална мъгла, която доставя вода и хранителни вещества на растенията.

Chef Garden определя условията така, че те да отговарят точно за нуждите на растенията. Прогнозите са за успешна и контролирана реколта.

Реални обещания

За разлика от автосалоните, където понякога производителите показват концептуални автомобили, които никога няма да достигнат до обществеността, продуктите на Samsung се продават. Но за Chef Garden ще ви е необходима по – голяма сума в зелено, ако искате да се поглезите с него. Samsung все още не е обявил препоръчителна цена на дребно, но тя със сигурност ще е висока.

Може би тези устройства ще започнат да привличат внианието на обществото, защото представят домакински уреди, които са се приемали за даденост, по съвсем различен начин. Това им дава чисто нови приложения. Все повече клиенти, които се снабдяват със собствено жилище, обръщат внимание на последните технологии, позволяващи им да спестяват време и пари.

За компанията

Samsung сега е един от най-големите производители на уреди, макар че вероятно все още е най-известен със своите смартфони, телевизори и лаптопи.

LG, която се е разпростряла до кухненските и пералните уреди, също пусна умни хладилници. Ще ги познаете под името SteamDryer и пералнята Ultimate.

Друга иновация е хранителната платформа на Samsung – Whisk, която използва разпознаване на AI изображение, за да разбере какво има в хладилника ви. След това използва наличната информация, за да препоръча подходящи рецепти.

Може да срещнете и AirDresser. Това е вертикално устройство, което се побира в гардероб с големи размери и използва технология за гладене. Едновременно с това дезодорира и дезинфекцира дрехите ви. Необходими са 48 минути за завършване на цялата програма.