Lenovo се опитва да изненада своите фенове

Lenovo обяви с гордост новия ThinkPad. Представете си Galaxy Fold на Samsung, но вместо дисплей, на 13-инчов OLED екран на лаптоп. Умната джаджа вече е на разположение за предварителна поръчка, стартирайки от $ 2499.

Когато е напълно разгънат, можете да използвате Fold като голям таблет. В друг случай може да разделите екрана на два съседни дисплея. Можете да обърнете сгъването хоризонтално, за да го използвате като пълен 13-инчов тефтер, с опционална подвижна клавиатура. Можете да сгънете устройството на 90 градуса, да го завъртите вертикално и да го използвате като миниатюрен лаптоп. За целта в долната половина изскача клавиатура със сензорен екран. Защо да не го завъртите хоризонтално и да го четете като книга. Ако пък не ви се налага да го използвате, сгъвате го и го носите, без да заема много място в чантата ви.

Какво ново

Що се отнася до други спецификации, производителят на Fold предлага процесори Lakefield на Intel, два USB-C порта и слот за SIM-карта, 8 GB RAM. До 1 TB място за съхранение и батерия от 50 Wh. Тежи 2,2 паунда и се предлага с 5G поддръжка.

Lenovo също така обяви ThinkPad X1 Nano, който е най-лекият ThinkPad, правен някога. Този ThinkPad е базиран на новата платформа на Intel Evo, която има за цел да удостовери, че лаптопите осигуряват дълъг живот на батерията, както и бързо и кратко зареждане. Системите Evo също трябва да включват процесорите на Intel от 11-то поколение Tiger Lake, Wi-Fi 6 и Thunderbolt 4.

Интересни функции

Nano има 13-инчов 2K 16:10 дисплей. Той ще е приблизително със същата височина като 14-инчов екран. Устройството ще се предлага с редица функции за защита на AI. То може да ви разпознае и да се събуди, когато минавате или да се заключи, когато си тръгвате.

По отношение на спецификациите, Nano се предлага с 11-то поколение процесори Intel до i7, до 16 GB RAM, до 1 TB място за съхранение, 48Wh батерия, четири 360-градусови микрофона и интегрирана графика на Intel Xe. Ще поддържа 5G и може да работи с Linux в допълнение към Windows 10 Pro.

Lenovo обяви и няколко допълнения към линията си ThinkBook. Флагманите включват $ 729 ThinkBook 13s Gen 2, $ 879 ThinkBook 14s Yoga и $ 549 ThinkBook 15 Gen 2.