Поредната изненада на корейския гигант

Както изглежда Samsung разработва прозрачен смартфон. Компанията патентова подобен дизайн съвсем наскоро. Този патент е публикуван на 27 август, докато е подаден през януари тази година. Сега вече новината не може да спре своя ход. Компанията обяснява технологията, стояща зад подобно фантастично устройство.

Струва си да се отбележи, че същата технология може да се използва за телевизори, монитори, лаптопи и т.н. Като основа на разработката компанията използва OLED дисплей. Той се характеризира с ниска консумация на енергия, висока яркост и кратко време за реакция.

Прозрачен светещ панел на дисплея

Този дисплей е снабден с прозрачен светещ панел, през който може да прониква светлина. Следователно съдържанието може да се показва върху него и въпреки това светлината да преминава.

Този дисплей може да бъде както плосък, така и гъвкав, докато от него може да се създаде и подвижен такъв. Скиците на патентите основно показват модерен смартфон, който Letsgodigital пресъздаде в предоставените рендери. Имайте предвид, че това е просто дизайн, тъй като крайният продукт вероятно няма да изглежда идентичен, ако някога излезе на пазара.

Други желаещи

LG всъщност патентова нещо подобно преди известно време. Xiaomi успя да пусне прозрачен телевизор съвсем наскоро. Оказва се, че технологията вече е тук и бихме могли да видим реален преход към смартфоните в бъдеще.

Прозрачните смартфони ли са бъдещето?

Ако вярваме на това, което ни казват научно-фантастичните филми, може би ще се радваме да използваме подобни модерни джаджи. Тепърва предстои да разберем. Има някои недостатъци на въпросните дизайни, но това няма да е първото изобретение заимствано от научната фантастика и представено реално в живота.

Въпроси и предизвикателства

Как ще бъдат разположени камерите? Става въпрос както за предните, така и задните. Ако ги поставите на обичайното място, телефонът ще бъде прозрачен, но сензори на камерата ще се виждат. До колко това ще наруши замисъла?! За да разрешат това, производителите на оригиналното оборудване могат да удебелят рамките, да включват дебел горен или долен панел. Това би създало прозрачен смартфон, който не е точно без рамки, което също нарушава смисъла.

Друг недостатък може да бъде свързан с гледането. Прозрачните дисплеи може и да звучат страхотно, но дали няма да възпрепятстват това, което се вижда на дисплея. Съдържанието може да бъде размито или твърде ярко, без подходящото осветление.

Това са само някои потенциални проблеми, когато става въпрос за подобни иновативни дисплеи. Въпросът е, заслужават ли си такива смартфони да се разработват?!