Google Plus

Изглежда тази седмица Google избърза и не изчака сряда, за да актуализира своите приложения. Само ден, след като Gmail получи значителен ъпдейт, позволяващ съхраняване на прикачените файлове директно в Google Drive, Google Plus също се актуализира.

С новия дизайн на приложението изчезва изскачащото в ляво меню, като за сметка на това се появява плаващ бутон, означен с моливче, чрез който бързо можете да публикувате своите снимки, а публикациите заемат целия екран. Фокусът на този ъпдейт е насочен към функциите Awesome Stories и Auto Awesome Movies, които комбинират вашите снимки и видеоклипове и ги подреждат в книги или филмчета, включвайки редица ефекти и музикален фон.

Цялата фото библиотека в Google Plus е подредена по дати и можете да я разгледате с приплъзване върху лентата за превъртане. Новото навигационно меню прави лесно превключването между кръгове и общности, а споделянето на съдържание никога не е било толкова достъпно, както сега – чрез бутончето, обозначено с моливче.

Google Plus Stories ще ви уведоми в срок от 24 часа след завръщането ви у дома от почивката, че пакетът Stories е готов, като ще избере за вас на-добрите снимки и видео акценти, избягвайки дублиране и размазани кадри. Тези Stories ще бъдат добавени към картите за пътуване, като могат да се използват имената на хотели, ресторанти и летища. Всяка история може да бъде персонализирана допълнително и споделяна, като по подразбиране настройката е „лично“. Google Plus Movies пък се грижи за вашите клипове, но може и да свърже снимки, звуци и специални ефекти, създавайки GIF файл.

Актуализацията на Google Plus е с номер 4.4 и вече е налична, но както обикновено ще се разпространи поетапно в различните региони.

Сподели
Предишна страницаGalaxy S5 Active се появи в YouTube
Следваща страницаТова ли е HTC M8 Ace?
Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в Smart News. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии, като е била администратор на най-големия български Android форум.