Microsoft Office Packets

MS Office 2019 е самостоятелна, локална (не базирана на облак, както Office 365) версия на софтуерния пакет на Microsoft Office. Това означава, че ако закупите софтуера веднъж, го притежавате завинаги и вече не се налага да плащате годишна абонаментна такса за достъп до него. За сметка на това обаче получавате лиценз за използването му само на един компютър, докато абонаментът за Office 365 ви позволява да го използвате на компютър, таблет и смартфон.

Тази нова версия актуализира и замества 2016 версиите на Word, Excel и др. и включва много от новите функции, които бяха разпространени за потребителите на Office 365 през последните три години.

Microsoft Word

По думите на Microsoft, версия 2019 е съсредоточена върху това да ни помогне да се фокусираме с цел да пишем по-добре. За целта Word 2019 получи точно наречения режим Focus, който затъмнява екрана и намалява показваните елементи на потребителския интерфейс. Потребителите разполагат и с нови „Learning tools“, включително нови функции за преобразуване на реч в текст, интервал на текст и преводач. Потребителите на Mac също вече имат персонализирани ленти (известни също като падащи менюта) в своята версия на интерфейса на Word.

Excel

Excel получи множество нови функции – нови формули и опции за диаграми и поддръжка на 2D карти и времеви линии – за по-добро представяне и организиране на данните ни.

PowerPoint

Промените в PowerPoint са свързани с подобрена поддръжка на медии и визуални елементи в презентациите. Забележителните допълнения тук са поддръжка за показване и манипулация на 3D модел и SVG файлове на слайдове; възможността да експортирате презентацията си във видео формат 4K UHD, както и писането на ръка и преместването на елементи с молив, докато редактирате.

Outlook

Outlook също има нов режим на фокус, наречен „Focused inbox“, за да подпомогне рационализирането на работния процес и изготвянето на имейли. Потребителите вече могат да използват команди „@“ за маркиране на хора в имейли, а е-визитките са подобрени значително. Потребителите на Mac притежават нови шаблони за имейли, както и функция за планиране на изпращането.

OneNote

Най-голямата промяна, която можем да отбележим, е липсата на OneNote в Office 2019, но това не означава, че вие няма да можете да разполагате с него. За потребителите на този софтуер е предвидено той да бъде вграден в самия Windows и да бъде част от базово заложените услуги на операционната система Microsoft.

Подобрена поддръжка на молив и други детайли

Всички изброени до тук актуализации засягат специфични услуги, предлагани от Office 2019 – Word, Excel, Power Point и други. Но има и такива, които се отнасят до целия пакет. Най-важната от тях е подсилената поддръжка на Microsoft за цифрови моливи, като разширената поддръжка на „roaming pencil case“, която позволява на потребителите да пишат на ръка и да преместват части от документи с молива си, както и нова поддръжка за чувствителност към натиск и разпознаване на наклон. Office 2019 идва и с някои задкулисни промени, като например месечни актуализации на защитата и намаляване на използването на честотната лента на мрежата.

Office 2019 е самостоятелен софтуерен пакет, насочен предимно към частни потребители и фирми, които нямат необходимия достъп до интернет, нужен за използването на облачния Office 365. Office 2019 се ползва от редовни корекции на защитата, но не получава разширени актуализации на функциите, за разлика от Office 365, от когото потребителите могат да очакват нови и подобрени функции чрез редовни месечни актуализации.

Microsoft Office Professional

Разликата между тази версия на Microsoft Office и предходните е включването на Microsoft Access – мощна база данни, която може да помогне значително на всеки бизнес. Ако вашият бизнес се нуждае от приложение за база данни, това е версията, която търсите. Пакетът също така включва Microsoft Publisher, която можете да лицензирате отделно или да се закупи пакет MS Office, който да е цялостно лицензиран. Това ще Ви позволи употребата на всички програми в пакета за едно устройство.

Microsoft Office 2019 Professional Plus

Пакетът Microsoft Office 2019 Professional Plus е вариант, насочен към бизнеса, съответно включва както основните приложения Word, Excel и PowerPoint, така и Publisher, Access и Skype. Той е предназначен за големи корпорации и собственици на едър бизнес с много служители, но въпреки това лиценз за него може да бъде закупен от всеки един потребител.