Не очаквайте The Pixel Slate да получи по-нова версия

Google вижда бъдещето си в сферата на компютрите, таблетите и многообразието от форми на лаптопа.

Pixel Slate

Ще трябва да свикнете с информацията, че периодът на развитие в сферата на телефоните, е към края си за Google. Гигантът взе решение да се оттегли от територията на таблетите и телефоните и да съсредоточи усилията си в производството на лаптопи.

Фирмата не е обявявала тази година никакви специфични продукти. Последният такъв, който пуснаха на пазара, беше Pixel Slate през 2018. Към днешна дата, компанията е била в процес на разработка на два по-малки по размер таблети, но в последствие са решили да преустановят дейността си върху тях и да концентрират усилията си изцяло в сферата на лаптопите.

Изцяло нов отдел

Това по никакъв начин не засяга линията на телефоните Pixel. Компютрите ще бъдат различен отдел. Що се отнася до таблетите на марката, има се предвид устройство, което се отделя напълно от базата на клавиатурата. То дори не разполага с физическа клавиатура – не е въртящо се двукомпонентно, по подобие на Pixelbook, което с прикрепената клавиатура и 360-градусова панта, попада под дефиницията на Google за „лаптоп“.

Служителите от отделите на продуктите, които вече няма да представляват основна дейност за компанията, ще бъдат пренасочвани към новоразвиващия се сектор.

Новите таблети с гласови команди ще представляват самостоятелни екрани, без клавиатури, а по отношение на размерите – ще бъдат по-малки от вече съществуващите на Google. Може би задълбочена оценка на пазарите е накарала фирмата да се отдалечи от въпросните проекти.

Pixelbook

Реално можем да очакваме финализирането на напълно нов продукт Pixelbook, преди края на тази година. Притежателите на вече реализирания Pixel Slate няма защо да се притесняват. Той ще продължи да получава обещаните редовни актуализации на софтуера.

Екипът на Chrome OS ще продължи да се съсредоточава, както върху лаптопите, така и върху таблетите с разработката на софтуер, тъй като независимо от плановете на Google, много други производители все още създават устройства с Chrome OS във всички видове форми.

Google вижда обозримото бъдеще да принадлежи на разнообразието от лаптопи, със или без въртящи се екрани.