android-5.0-pit-lollipop-official-teaser

Кога новата версия на най-популярната операционна система ще стигне до потребителите и кои точно устройства ще я получат е една от най-обсъжданите теми от феновете на Android. Нормално е – 5.0 Lollipop е значим ъпдейт, а първите, които ще му се зарадват, са притежателите на новите Nexus устройства.

Вече ви съобщихме и какви са плановете на Sony, HTC и Motorola относно ъпдейта на техни устройства до Android 5.0 Lollipop и както ви обещахме, продължаваме да следим за всякаква интересна информация относно другите производители. За съжаление официални съобщения все още няма, но пък се появяват твърдения от достоверни източници, на които си заслужава да обърнем внимание.

Изглежда два от топ моделите на тази година може да получат Lollipop по-рано от очакваното. Засега LG не са обявили как смятат да процедират с новата версия, но според холандски източник компанията е информирала собствениците на LG G3 в Холандия и Белгия, че трябва да очакват Android 5.0 до края на тази година. Официално потвърждение няма, не се знае и дали това важи само за тези държави, но при всички случаи ъпдейт още през 2014-та звучи наистина оптимистично.

LG-G3-Picture

Същото важи и за Galaxy S5 – както знаете, Samsung не са от компаниите, които може да бъдат похвалени за бързо ъпдейтване към нови версии на Android. Според информация на sammobile обаче притежателите на Galaxy S5 ще получат Lollipop още през декември тази година. Припомняме ви, че до този момент Samsung потвърди единствено за ъпдейт на Galaxy Note 4, така че ще чакаме още официална информация, или поне подсказки, от корейския гигант.

Galaxy S5