Снимка: Hyperloop

Как да не съм на мнение, че Елън Мъск е може би най-готиният човек на този свят? След като всички неща, които прави са факт и го превръщат истинският, живият Тони Старк. Всички знаят за желанието му да даде старт на идеята си наречена Hyperloop. Е, очевидно тя ще стане реалност и то съвсем скоро.

ВИЖ ОЩЕ: ОТВОРЕНО ПИСМО ЗА ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ

Hyperloop е високоскоростната транспортна система по идея на Мъск и концептуално разработвана от компания, чийто главен изпълнителен директор е Дирк Алборн. Според него шейните ще бъдат реалност до десет години. А според Мъск? Вчера на Transportation Forum в Тексас, както и в Twitter, той съобщи, че съвсем скоро започва изграждане на тестова писта за Hyperloop. Тя ще се намира в Тексас и ще бъде дълга осем километра.

Hyperloop транспортната система е мечта на Елън Мъск от много отдавна. Той дори говори за нея на North American International Auto Show в Детройт преди няколко дни. Какво ще представлява обаче тази система? Върху предварително построени релсови пътища ще се движат дълги цилиндрични капсули, в които ще са поместени пътниците. Ще се движат с невероятните 1300 километра в час и според много хора, включително и самия Мъск, коренно ще променят придвижването.

Отново по думите на Мъск, тестови капсули ще бъдат изграждани от студенти, като той подхвърли възможността да се провеждат годишни състезания с шейни (pods, бел.пр. – шейните от „Междузвездни войни“) между студентите. Сериозно, колко велико би било това?

Вчера Мъск обяви (пак чрез Twitter), че ще дари неимоверната сума от 10 милиона долара за разработка на изкуствен интелект (за което си говорихме), за да направи така, че изкуственият интелект да остане полезен, а не опасен.