Точно така, правилно прочетохте! Супер успешното телевизионно шоу на HBO „Игра на тронове“ (Game of Thrones) ще се прожектира на кино във формат IMAX. Последните новини сочат, че прожекциите започват от 29 януари и ще продължат една седмица.

ВИЖ ОЩЕ: НОМИНАЦИИТЕ ЗА ОСКАР ЗА ИЗМИНАЛАТА ФИЛМОВА ГОДИНА

От IMAX обявиха 200 на брой кина, които ще излъчват фантастичния сериал, като всички те са на територията на САЩ. Засега няма новини дали Game of Thrones ще бъде излъчван и в Европа, още по-малко в България. Билетите тръгват в продажба днес (петък) и с тях американците ще се радват на дигитално ремастерирани кадри, които ще изглеждат супер на огромния екран. Доколкото се разбира от официалната информация, прожекциите няма да са 3D, което е хубаво.

Интересното е какво точно ще бъде излъчено? Все пак говорим за сериал, чиято продължителност до момента е четири сезона с по десет епизода. Това, на което ще се радват зрителите, са последните два епизода от четвърти сезон – „The Watchers on the Wall“, за първи път излъчен по телевизията на 8 юни миналата година, и номинираният за награда Еми „The Children“ от 15 юни. Освен тези два епизода, американците ще видят и ексклузивен трейлър за новия сезон, чийто първи епизод трябва да видим на 12 април.

Game of Thrones има честта да е първото телевизионно шоу изобщо, което ще бъде прожектирано в IMAX кино салон, което определено ни показва още веднъж колко огромен е успехът му.