Снимка: The Verge

Какви ли не автомобили видяхме тази година на CES – от хибридът на Chevrolet, през смарт електрическия скутер Gogoro и звярът от бъдещето Mercedes-Benz F 015. Но за това вече не сте готови.

ВИЖ ОЩЕ: Всички новости от изложението CES 2015

Малката компания Elio представи ексклузивно прототип на своята първа ефикасна компактна кола. Става въпрос за триколесен автомобил с две врати и малък, щадящ околната среда, двигател. Това, което посетителите на CES 2015 са видели, както прочетохте, е прототип – съставен от части от много и различни автомобилни производители. но от компанията обещават, че когато през 2016 година колата излезе на пазара, тя ще бъде изцяло „нова“ и със изключително ефикасен двигател – три-цилинтровата машина ще може да измине около 84 мили с един галон (което се равнява на под три литра на 100 километра). Да, точно така – изненадващото е, че Elio не е електрически автомобил, нито дори хибрид. Според мен, при толкова малка кола, ефикасен електрически двигател би бил голям скок напред, но хората са си преценили. Доколко разходът ще бъде наистина такъв, предстои да разберем.

Колкото до това дали автомобилът е удобен – две седалки, разположени една зад друга, две врати и малък багажник, който може да побере покупките ви от магазина след работа. Няма да тръгнете на море с Elio, но определено би свършила добра работа в града, а и изглежда доста футуристично, не мислите ли? Вижте още няколко снимки, плюс видеото, което The Verge са снимали, возейки се на трите колела на Elio.

elio-motors-ces-2015-the-verge-2 elio-motors-ces-2015-the-verge-3 elio-motors-ces-2015-the-verge-4

Снимки: The Verge. Правата върху изображенията са притежание на техния автор.