Снимка: The Verge

От хората ли сте, които използват слушалки с активната технология за намаляване на странични шумове? А имате ли iPhone? Тогава новите слушалки на Philips са за вас!

Вчера на CES 2015 компанията представи новото поколение шумоизолиращи слушалки NC1L, които са доста по-различни от обикновените такива. С какво? Много просто – слушалките с технология за намаляване на страничните шумове обикновено са със собствено захранване, било то акумулаторна батерия или по друг начин. Най-новият аксесоар от Philips обаче ще се възползва от Lightning port-а на iPhone (да, слушалките ще са ексклузивно за Apple).

ВИЖ ОЩЕ: CES 2015: ENERGOUS ПРЕДСТАВИ СИСТЕМА, КОЯТО ЩЕ МОЖЕ БЕЗЖИЧНО ДА ЗАРЕЖДА 12 УСТРОЙСТВА

Слушалките ще взимат заряд директно от батерията на вашия iPhone и няма да имат собствено захранване. На снимката по-горе можете да видите менюто с настройки. Показаните на CES се различават съвсем малко като дизайн от тези, които ще се пуснат на пазара, но схващате идеята. Предполага се, че в бъдеще те ще могат да се ъпдейтват, като получават самата актуализация през порта, или дори настройките им да се променят според предпочитанията на ползвателя (не говорим само за on/off на noise-cancelling). Не се притеснявайте, всичко е легитимно – аксесоарът е MFi-сертифициран.

Какво обаче можем да кажем за живота на батерията при ползване на това бижу от Philips? Според официален представител на компанията, не се очаква да се забелязва особен спад на заряда по време на ползване – ще са изключително щадящи. Можем да очакваме NC1L на пазара от пролетта на скромната цена от 299,99 долара.