Най-накрая дългоочакваният музикален плеър Pono на музиканта Нийл Йънг видя бял свят. След като се превърна в третият най-високо финансиран проект в Kickstarter, високотехнологичното устройство вече се продава в цял свят.

ВИЖ ОЩЕ: SENNHEISER НАЙ-НАКРАЯ С БЕЗЖИЧНИ ВАРИАНТИ НА MOMENTUM

Pono беше показан ексклузивно на CES 2015 вчера, като доста хора имаха възможност да му се порадват и да разберат за какво наистина иде реч, а именно – хай-енд музикален плеър, който може да се конкурира сериозно с iPod на Apple. Той е дори повече. Там, където iPod печели битката при възможността да го напълните с малки mp3-ки, Pono ви дава възможност да преминете директно на портативно слушане на FLAC със своята 64GB вградена памет и място за microSD карта до 128GB. Когато го купите, Pono идва с вече поставена карта от 64GB, което може би ще ви помогне да преглътнете донякъде по-лесно цената му от 399 долара.

Да, формата му изглежда не чак толкова удобна и Android базираната му операционна система не е нищо особено (ниска резолюция, стандартен дизайн и така нататък), но пък истинските музикални фенове ще се зарадват, че вече могат да слушат висококачествени записи на любимата си музика – първоначалната идея на създателя Нийл Йънг. Но ще има и такива хора, за които средностатистическото mp3 качество на Spotify ще е достатъчно, а тук все пак говорим са сериозна инвестиция от близо 450 лева.

Ще успее ли Pono да се пласира на пазара при все по-нарастващата конкуренция на легалните музикални стрийминг услуги, предстои да разберем, а дотогава ще трябва да изчакаме известно време в интернет да се появят ревюта на тази джаджа. Дали ще го видим в България също не се знае.