Gadget Show Sony

Не е тайна, че Sony се стреми да завладее колкото се може повече сегменти от пазара с най-различни категории устройства. И макар понякога да закъснява със своите предложения, тя винаги създава иновативна електроника и предлага свежи идеи.

ВИЖ ОЩЕ: SAMSUNG GALAXY E5 И Е7 ДЕБЮТИРАХА НА CES 2015

На тазгодишното изложение CES компанията представи нещо, което удиви всички. Става въпрос за дългоочакваните умни очила, които всеки иска да притежава. Sony разработва свой собствен аналог на известните на всички ни Google Glass, но добавя и нещо революционно. За разлика от своя продукт SmartGlasses, които приличат на тези на Google, тя представиха Attach. Това е устройство, което превръща всякакъв чифт очила, диоптрични или слънчеви, в смарт такива.
Засега има някои ограничения върху рамките, защото не всички са подходящи за размерите на устройството, но самата идея и реализация е доста обещаваща.

Attach работи по сходен начин като другите предложения в тази категория устройства – малка призма се позиционира над дясното око и функционира като малък дисплей. Изпълнението и началните демонстрации предизвикаха не само ентусиазъм, но и много положителни коментари от присъстващите. Все още няма обявена цена на Attach, както и кога устройството ще се появи на пазара. Надяваме се единствено това да е скоро, защото този продукт е наистина обещаващ.