macbook air

Apple работи по нов MacBook Air, който ще бъде представен тази година и ще дойде с обновен дизайн, ще е по-лек и тънък, а дисплеят му ще е с по-висока резолюция. Колегите от 9to5Mac разкриха подробности около новото устройства на американската компания, идващи от източници, използвали прототипни версии на компютъра. Какво ново да очакваме?

Както може да видите на изображенията, които не са реални снимки, страничните рамки при 12-инчовя MacBook Air са по-тънки, за да може по-големият дисплей да бъде приложен в размерите, които имаме при 11-инчовия модел. Видими промен има в клавиатурата, която вече е от край до край по цялата ширина на лаптопа и чийто бутони са разместени на места, а също така са видимо по-близо един до друг. Това решение е взето, за да може устройството да бъде колко се може по-тясно. Над нея имам 4 обновени говорителя, които също така ще служат като вентилационни отвори за охлаждане при по-високо натоварване.

comparison-copy

Тракпадът е обновен – той е с приблизително същата ширина като този при 11-инчовата версия, но разстоянието между него и клавиватурата видимо се е стопило. Освен това, потребителите няма да могат да кликват на него, както е при останалите модели MacBook Air.

Доста сериозна промяна в новия лаптоп на Apple е намаляването на броя портове. От дясната страна се намира стандартен аудио жак, а от лявата има само един USB Type-C порт. Той поддържа двойно по-високи скорости за пренос на данни и ще може да се включва без значение от коя страна е поставен. Много от iOS устройства вече се предлагат и в т.нар. цвят „Space Gray“, така че може да очакваме промени в тази посока и при предстоящия MacBook Air.