Satellite Click Mini

Toshiba Europe представи своя най-нов хибриден лаптоп – Satellite Click Mini. Достъпното 22,6-сантиметрово (8.9”) устройство е с компактни размери за ултра мобилност и способно да се трансформира от напълно функционален лаптоп с Windows 8.1 Update в таблет с натискането на един бутон. Той е перфектен за потребителите на Windows, които искат да правят повече неща в движение и като интуитивно първо устройство за деца или за учащи, които търсят най-добрата комбинация от всичко. Satellite Click Mini се адаптира към всяка нужда и е подходящ за широк кръг от потребители.

Данко Иванов, мениджър „Цифрови продукти и услуги“ на Toshiba Europe GmbH за България, коментира “Със Satellite Click Mini ние разширяваме нашата гама от хибридни предложения в унисон с нарастващия интерес и се стремим да увеличим избора от устройства за потребителите, така че те да отразяват техните разнообразни нужди. Днес хората искат да имат възможност да потребяват, създават или споделят съдържание когато пожелаят, където и да се намират, а да имат устройство за всяка една ситуация понякога не е практично. Satellite Click Mini осигурява свободата да правят всичко това, където и да се намират.”

Малко устройство, голямо забавление

22,6-сантиметровият (8.9”) Satellite Click Mini тежи едва 470 г и е само 9,8 мм тънък в таблетен режим или 999 г2 и 19,9 мм в лаптоп режим. Отвъд Full HD (1920 x 1200) екранът предлага невероятно зрително изживяване за филми и разглеждане на снимки, докато яркият IPS дисплей позволява по-широк ъгъл на гледане.

Освен изцяло поглъщащото зрително изживяване, потребителите могат също така да се обградят с ясен и плътен звук. Satellite Click Mini има странични стерео говорители за по-изчистено аудио с Dolby® Digital Plus™.

Създаден да ви допълва

Дали използван по време на път или вкъщи, Satellite Click Mini предлага всичко, от което се нуждаете за работа и забавление през целия ден. Когато клавиатурата е прикрепена към таблетната част, потребителите могат да се възползват от живот на батерията до 16 часа1 излъчване на видео – достатъчно за стандартния работен ден и повече. Като таблет Satellite Click Mini може също да бъде използван за видео до 8 часа1 с едно единствено зареждане. Интелигентната система за зареждане означава, че таблетът винаги ще се зарежда първи и ще се разрежда след клавиатурата за максимизиране на неговата употреба, когато е в самостоятелен таблетен режим.

С Windows 8.1 с Bing потребителите могат да се възползват и от включения едногодишен абонамент за Microsoft Office 365 Personal, позволяващ достъп до познатите приложения за четене на мейли или създаване на нови документи. Абонаментът за Microsoft Office 365 Personal може също така да бъде разширен към един основен компютър за предоставяне на съвместимо Windows изживяване сред устройствата. В допълнение, с включеното 1TB OneDrive онлайн пространство и опцията за добавяне на допълнително такова потребителите могат да запазват толкова данни, колкото желаят, докато включените 60 минути за разговори в Skype на месец към цял свят ще им помогнат да останат във връзка със своите приятели и семейства.

“Toshiba продължава да развива иновациите, като предоставя на своите клиенти уникални  2-в-1 устройства със запомнящо се Windows изживяване,” коментира Питър Хан, вицепрезидент Worldwide OEM Marketing, Microsoft Corp. “16-часовият живот на батерията в новия Satellite Mini Click предлага невероятна продуктивност за работа и забавление.

Хибридът се захранва от Intel® AtomTM процесор, който предоставя цялата производителност и скорост необходими за най-новите мобилни игри със зашеметяваща графика, както и бързо стартиране, браузване и мултитаскинг.

Свързаност навсякъде и по всяко време

Satellite Click Mini включва богат набор от опции за свързване, без значение дали се използва в таблетен или в лаптоп режим. Върху таблета са налични Micro-HDMI® за споделяне на съдържание на по-голям дисплей, microSD/SDHC/SDXC слот, който подпомага споделянето на съдържание между устройствата и Micro-USB 2.0 порт. Клавиатурата предоставя пълноразмерен USB 2.0 порт плюс пълноразмерен SD слот за увеличаване на вграденото 32 GB eMMC място за съхранение. Функционалността за безжичен дисплей също е включена за безпроблемно споделяне на аудио и видео към други устройства без необходимостта от кабели.

Уловете момента

Потребителите няма да пропускат важни моменти благодарение на 5-мегапикселовата задна камера с авто фокус, а с предната HD уеб камера ще могат да говорят лице в лице със своите приятели и колеги  Satellite Click Mini също така разполага с приложението TruCapture за лесно заснемане на информация от документи и бели дъски или прожектирани изображения, спестявайки време за още повече продуктивност в движение. TruCapture също така подобрява качеството на информацията чрез намаляване на отблясъците и корекция на цветовете за по-изчистени образи и лесен за разчитане текст. В допълнение, печатните думи в образи, заснети с TruCapture ще могат да бъдат търсени и ще позволяват лесно прехвърляне в други приложения благодарение на функцията за разпознаване на знаци.

Satellite Click Mini е толкова стилен, колкото е и удобен, наличен в светло златисто или перлено бяло. Също така има устойчива конструкция и е винаги готов за употреба в движение.

Toshiba Satellite Click Mini ще бъде наличен в Европа през първото тримесечие на 2015 г. в перлено бяло, а през второто тримесечие на 2015 г. и в светло златисто (Satin GoldTM).

Toshiba Satellite Click Mini:

 • Дисплей: 22,6 см (8.9”) WUXGA (1920 x 1200) IPS екран с капацитивна 10-точкова сензорна поддръжка
 • Процесори: Intel® AtomTM Z3735F
 • Видеокарта: Integrated Intel® graphics
 • Памет: 2 GB DDR3L
 • Съхранение: 32 GB eMMC
 • Свързаност:
  • Таблет: 1 x Micro-HDMI®-изход, 1 x Micro-USB и 1 x слот за microSD карта (поддръжка до 128 GB), 1 x комбо жак за микрофон /слушалки
  • Клавиатура: 1 x пълноразмерен USB 2.0, 1 x пълноразмерен SD слот (поддръжка до 128 GB)
 • Комуникационна обезпеченост: WiFi®11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, функционалност за безжичен дисплей
 • 5 MP задна камера с авто фокус, 2 MP предна камера
 • Аудио: Странично разположени стерео говорители с Dolby® Digital Plus™
 • OС: Windows 8.1 Update с Bing
 • Една година абонамент за Microsoft Office 365 Personal
 • Батерия: До 16 hours1 излъчване на видео с клавиатурен док
 • Цвят: Satin GoldTM или Smart White Pearl
 • Размери:
  • Таблет: 235 x 161 x 9,8 мм
  • Лаптоп: 235 x 170,6 x 19,9 мм
 • Тегло:
  • Таблет: 470 г2
  • Лаптоп: 999 г2