osvr4.0

През изминалите две години имаше истински бум при технологиите за виртуална реалност. Триизмерните игри и съдържание станаха още по-достъпни и като че ли допълниха наченките на добавена реалност, които бяха достъпни до онзи момент. Oculus Rift и другите водещи представители на тази технология показаха, че бъдещето може да се усети и по още един начин.

ВИЖ ОЩЕ: ОБЕДИНЯВАТ СЕ ДВЕ ОТ ГРУПИТЕ, КОИТО РАЗРАБОТВАТ СТАНДАРТИ ЗА БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ

Тази година Razer продължи своята традиция с иновативни идеи в тази област, но изненада изключително приятно с една подробност. Тя обяви, че ще разработи цялостна система, която ще включва не само хардуер, но и софтуер. Ключовата думичка бе, че тя ще бъде с отворен код. Името ѝ е OSVR. Всеки един елемент от хардуерния дизайн до изходния код на най-дребните детайли ще бъдат свободни за промяна от разработчиците и потребители.

С този свой ход компанията се надява да спечели позиции в конкурентния пазар не като лидер, а като създател на една градивна основа за много динамична разработка на виртуалната реалност. Това би могло да бъде една изключителна печеливша стратегия – Google също спечелиха много от своята операционна система с отворен код Android, която е базирана на Linux.

https://www.youtube.com/watch?v=dxeQVBwyh8Y