Hue

Вероятно вече всички сте запознати с Philips Hue – красивите лампи на компанията, които светят в различни цветове. Досега те единствено са изпълнявали само естетична функция – да красят нашите домове, но нищо повече. С разрастването на все повече свързани електронни устройства (манията „Internet of Things”) и тази система трябва да се развие, ако не иска да изчезне.

ВИЖ ОЩЕ: PHILIPS РАЗРАБОТВА LIGHTNING ПОРТ СЛУШАЛКИ ЗА IPHONE

Скоро след втория рожден ден на Hue нейният създател Джордж Яни сподели, че е време Philips да тръгнат напред. Бъдещето на тази система е в преследването на тенденциите и изпълняването на заявките от страна на потребители, затова е нужно да се добави нов елемент към лампите. И това е свързаността. За Hue вече има разработен отворен приложен интерфейс, който позволява на програмистите да създават приложения и устройства, които да могат да работят заедно с лампите.

От Philips смятат, че тяхната най-важна цел в този момент е създаването на съвместимост с възможно най-много системи. Hue трябва да може да работи със смарт устройства в дома. Очакваме разработките на компанията да доведат до много иновативни продукти, които да работят заедно с устройството на Philips