Умна трансформация позволява промяна на колесната база за четири секунди

Новата концепция на автомобилния гигант има за цел да се справи с проблемите на модерните автомобили. Официално наречен Audi skysphere, това е двуместен напълно електрически концептуален автомобил, който визуално препраща към роудстъра Horch 853 на компанията от 30-те години на миналия век. Тук ще видим дълъг капак, малка кабина, а отдолу пълна трансформация.

Какво е новото?

Изумителният автомобил буквално може да промени дължината на междуосието и тялото си с 250мм при натискане на един единствен бутон. Това е част от двата режима на колата. В режим „Спорт“ автомобилът е с дължина 4,94м. Пада с 10мм височина при каране и получава кормилно управление на задните колела за максимална функционалност.

Когато превключим на режим „Grand Touring“, електрическите двигатели свързани към сложен механизъм, увеличават дължината на междуосието до 5,19м. Воланът и педалите се преместват в „невидимата зона“, за да освободят допълнително вътрешно пространство.

Мощност и енергия

Audi издава, че има електрически мотор, монтиран само на задната ос. Той е задвижван от батерия поставена зад кабината, която се очаква да бъде повече от 80kWh. Общата мощност е 624к.с. (465kW) и има въртящ момент от 369 lb ft. Смята се, че теглото е около 1800кг, което позволява време за ускорение от 0 до 100 за четири секунди. Обхвата обещава над 500км.

Има предни и задни двойни лостове, изработени от алуминий. Ще открием адаптивно въздушно окачване, което може индивидуално да повдига или спуска всяко колело по време на шофиране. Джантите са 23-инчови за този концептуален автомобил.

Леко намеква за идеята на Vision GT на Mercedes-AMG от 2013 г. Визията е меко казано фантастична със своите разширени арки, ниско тяло и огромната решетка на Audi с една рамка, която изглежда заплашително.

Двете врати отзад са на шарнири и се отварят доста изненадващо. Разполагаме с напълно цифрово табло със 141см широк и 18см висок сензорен екран. Седалките са тапицирани с микрофибър, а на други места в интериора ще откриете евкалиптово дърво и имитация на кожа.

Още новости

Това е първата от трите нови концепции на компанията. В бъдеще ще видим „grandsphere“ и „urbansphere“. Не е нужно да гадаем за това, какви форми ще приемат последните две коли. Вместо това можем да се зачудим, машините към аутоботите или десептиконите принадлежат?!