Какво ще виждаме на екрана?

Disney проучва начините, по които роботите могат да станат и да започнат да се разхождат из снимачната площадка. Това е изумителното бъдеще, върху което Walt Disney Imagineering работи в момента. Компанията вече показа своя прототип Baby Groot в поредица от видеоклипове. Тази ходеща аниматроника е само загатване за това, което предстои.

Най-новата инициатива на Disney по роботиката е с кодово име „Project Kiwi“. Тя е предназначена за екстремни герои от Marvel и Star Wars. Едно от невероятните постижения на фирмата през последните години е изумителният „каскадьор“ на Спайдърмен. За съжаление можем да го наблюдаваме само в Дисниленд.

Новите постижения в роботиката са възможност посещенията на гостите в парка да станат по вълнуващи от всякога. Всичко това може да предостави невероятни преживявания извън екрана. Компанията определено се стреми да ни прехвърли на следващото ниво, а не просто да гледаме филми и да се разхождаме. Един ден страшни пирати като Дейви Джоунс може просто да станат и да се слеят с тълпата около нас.

Бъдещето на тематичните паркове на Дисни

Imagineering уверява, че тези постижения няма да сложат край на актьорската игра. И как биха могли?! Но това означава, че героите, които не могат да се изиграят от хора, ще се превърнат в абсолютна реалност. Представете си, че Йода или друг участник от Междузвездни войни започне да снове измежду нас докато се забавляваме.

Някои от обектите ще бъдат комбинации от истински живи хора с аниматроника. Представяйки си визуализирани екзоскелети, създадени за извънгабаритните участници, нещата могат да станат наистина впечатляващи. Колко забавно би било с Хълк, Брус Банер и може би дори Танос. Изглежда, че това е планът.

Какво ни очаква?

Това е бъдещето. Не смятаме, че емблематични атракции като Карибски пирати и имението обитавано от духове някога ще изчезнат. Но е ясно, че в един момент старата аниматроника от 60-те ще бъде заменена с по-правдоподобни и мобилни устройства. Без щастливи обитатели, които просто стоят на място. След 10 години може да имаме изцяло нови роботи. Такива, които ще развълнуват дори най-изтощеното хлапе от 21-ви век. А всички знаем, колко усилия са необходими, за да успеем да впечатлим задоволените мъници.