battalia sg boxСлед като миналата година реализираха най-успешната Kickstarter кампания на българска настолна игра, Фантасмагория се завръщат през тази с огромното разширение на хитовата Battalia – The Stormgates. Играта на българския издател се радва на широка популярност – кампанията за финансиране успя да събере необходимите средства за малко над 24 часа от пускането си в онлайн платформата Kickstarter. Ако все още не сте играли базовата Battalia: The Creation, можете да научите повече за нея тук.

Battalia: The Stormgates разширява сериозно света на оригиналната игра. Новата част е точно толкова огромна, колкото и базовото заглавие и обещава доста нововъведения. Най-важното от тях е възможността да играете с до шест души едновременно, за целта на което Battalia: The Stormgates съдържа две нови нации – the Sunblessed и the Wolfsclan. Новите човечета идват със свои собствени тестета и фигурки, подобно на съществуващите четири народа и ще позволят мащабни игри в новия отборен режим на Battalia. Той не само драстично скъсява времето за изиграване с по-големи бройки участници, но и добавя нов поглед над познатите механики на базовата игра. battalia sg queens

Новите карти с крале и кралици пък позволяват алтернативна на доминиращата стратегия с изтъняването на тестето и представляват особен интерес, защото променят deckbuilding елемента на Battalia. Част от нововъведенията са и станалите традиционни за играта фигурки – в кутията на Battalia: The Stormgates ще намерите две нови такива, които не са само за красота. Всяка от тях представлява алтернативен режим, който, според дизайнерите, ще добави тонове преиграваемост. А съдейки по 3D рендърите, които можете да видите по-долу, те ще изглеждат чудесно.

Макар и вече успешно финансирана, Battalia: The Stormgates се нуждае от вашата помощ, защото една значителна част от допълнителните благини са под формата на stretch goals – яки бонуси, които се „отключват“ при надфинансиране на проекта. За изпусналите оригиналната игра пък има добри новини – можете да се сдобиете с нея чрез настоящата кампания. Разширението ще види бял свят през юни 2017, а българските бекъри ще получат безплатна доста изгодни условия за доставка. Повече за играта можете да научите от супер подробната Kickstarter кампания тук.