Вече не се нуждаете от мобилното приложение Bing за достъп до Copilot на устройства с Android

Много от вас може би вече познават Bing Chat. Сега иновацията е позната под друго име, но първоначалната идея запазва своя замисъл. Ето какво се крие под името Copilot:

Microsoft неусетно стартира едно специално приложение, наречено Copilot за Android. Новата добавка вече е достъпна в Google Play Store. Тя предлага достъп до базирания на AI Copilot на Microsoft без необходимост от мобилното приложение Bing. Copilot за Android е наличен от последните дни на току що изтеклата година, но версия за iOS все още не е налична. Търпеливите може да почакат.

Прилики и разлики с ChatGPT

Приложението Copilot на Microsoft за Android е много подобно на ChatGPT. И тук наблюдаваме достъп до възможности за чатбот, генериране на изображения чрез DALL-E 3 и възможност за изготвяне на текст за имейли и други по вид документи. Тук също така се включва и безплатен достъп до най-новия GPT-4 модел на OpenAI. Това определено е нещо, за което трябва да платите, ако решите да използвате ChatGPT по друг начин.

Нов бранд

Стартирането на приложението Copilot за Android идва малко повече от месец след като Microsoft ребрандира Bing Chat на Copilot. Компанията първоначално стартира AI push по-рано през изминалата година в своята търсачка Bing. Тук се интегрира интерфейс, подобен на ChatGPT, в резултатите от търсенето. Въпреки че това все още е налично, Microsoft изостави марката Bing Chat и позволи на Copilot да бъде по-скоро самостоятелно изживяване, което може да бъде открито в собствен специален домейн на адрес copilot.microsoft.com – подобно на ChatGPT.

Какво предстои?

Достъпът до Copilot за мобилни приложения изглежда като следваща логична стъпка за разширяване на това самостоятелно изживяване на Copilot, особено след като Bing Chat Enterprise също беше ребрандиран само на Copilot. До този момента все още няма признаци за iOS версия на Copilot. Докато това стане факт, винаги можете да използвате приложението Bing на iPhone или iPad за достъп до съществуващите функции на Copilot.