BlackBerry

BlackBerry съобщи, че приложението BlackBerry Messenger е свалено 100 милиона пъти, откакто преди година и половина излезе официално за Android. Компанията смята, че това са много добри резултати, но милиард би било по-добре, защото толкова пъти са изпратени от потребители техните стикери.

Виж още: Това са подаръците, които ще получите, ако купите Galaxy S6

Нека не увъртаме, да бъде свалено едно приложение 100 милиона пъти не е кой знае колко много. Нека да си представим от тези 100 милиона сваляния колко са постоянно активни потребители и колко от тях са просто такива, които са искали от любопитство да видят какво ще представлява BlackBerry Messenger. Да, за сравнение, ChatON на Samsung също има около 100 милиона сваляния, но тази година приложението ще бъде спряно.

И ако това не е достатъчно сравнение, WhatsApp има около 700 милиона активни потребители месечнокоито изпращат по 30 милиарда съобщения всеки ден. Огромни цифри. Толкова огромни, че дори са с 50% повече от месечния световен трафик на SMS-и. Нека BlackBerry сравнят този трафик с изпратените им 1 милиард пъти стикери. По думите на компанията Всички тези цифри говорят само за огромният успех на BBM в момента.” Може би трябва още малко време за по-качествени резултати, какво мислите?

А вие ползвате ли BlackBerry Messenger? Пробвали ли сте го и какво мислите за приложението? Или сте само от “неактивната” част на тези 100 милиона потребителя?