Това мобилно приложение ви позволява да научите 14 нови езика с помощта на аудиокниги

Десетилетия на изследване са установили, че изучаването на втори език има както краткосрочни, така и дълготрайни когнитивни ползи. Независимо от възрастта, владеенето на език води до нови социални умения и по-широка информираност за другите култури. Също така може да отвори вратата за нови възможности в работата и потенциално да помогне за неврологичното здраве.

Beelinguapp

Приложението използва уникална комбинация от аудиокниги и техники за караоке на 14 различни езика. Винаги има време да научите нов език. Усвояването му често се интерпретира като нещо, което правите в училище. Не всеки иска доброволно да се занимава с това в реалния живот.

Ново проучване установи, че е по-лесно да научите нов език, ако проумеете че разковничето е практиката. Колкото повече време влагате, за да го научите, независимо от вашата възраст, толкова по-добри ще са резултатите.

Динамика на живота

Оказва се, че тя може да работи в наша полза. Изследователите са открили, че редовните и кратки уроци, са по-ефективни за запазване и използване на знанието в дългосрочен план. А почивката е от значение, за да се съсредоточите върху друга задача. Тя може да ви помогне да се върнете освежени и готови за нова порция знания.

Един от по-ефективните методи за изучаване на нов език е това, което се нарича „двупосочно“ потапяне. При него преподавате езика си на някой, който от своя страна ви учи на неговия. Номерът е да намерите човек, с когото да говорите. Точно тук идва Beelinguapp. Приложението използвайки три техники, за да ви помогне да учите, като същевременно подкрепя умението да четете, слушате и говорите новия език.

Когато започнете урок в приложението, той поставя два текстови прозореца, единият на родния ви език, а другият на езика, който искате да научите. Изречението е подчертано и можете да щракнете върху него, за да го възпроизведете. Също се използват истории и текстове, с които сте запознати, за да имате точка за сравнение. Когато станете по-опитни, можете да превключвате между прозорците вместо да проверявате разбирането си или да изговаряте изречения на глас.

Звукът може да бъде независим от визуалните изображения, така че можете да изключите екрана си и да го възпроизведете, за да тествате разбирането си по време на движение или по време на пътуване. Слушането и говоренето са съществени за развитието на уменията. Проучване установи, че и двете имат съществени ползи за цялостния напредък. По този начин можете да практикувате всяко едно, ускорявайки разбирането си и заучавайки по-сложни думи.

Караоке

Стилът на караокето не е само за сравняване на думи. Установено е, че то ви помага да четете и разбирате, като същевременно свиквате с речта си. То ви позволява да слушате и говорите по едно и също време. Винаги може да повторите трудните изречения.

Изборът да научите нов език, независимо дали искате да продължите напред в работата си или просто да бъдете по-ерудирани, ще бъде ползотворно прекарано време.