Най-накрая дойде моментът, в който камерата на iPhone 7 Plus ще може да снима онези интересни портретни снимки с лица на фокус и размазан фон. Това ще стане с ъпдейт към iOS 10.1, който вече бива изпращан към устройствата.

Portrait режимът позволява на двойната камера на iPhone 7 Plus да прави гореописаните снимки, но според информация от вече тествали функционалността хора, има още какво да се желае — резултатите не винаги са това, което очаквате и изглежда има значение точно какъв е фонът. Разбира се, очакваме това да се подобри със следващи ъпдейти.

Освен това, Apple носят и още неща с новия ъпдейт — множество фиксове за различни бъгове, включително такъв за проблемите със синхронизация на песни към Apple Watch през iTunes. Bluetooth свързаността с устройства от трети разработчици също е подобрена, така че и Android Wear часовниците също вече не би трябвало да имат проблеми.

За тези от вас, които вече притежават iPhone 7 Plus — какво ще кажете за ъпдейта? Пробвахте ли новия режим на камерата? Заслужава ли си?