ios 8.1.3

Apple пусна iOS 8.1.3, като новата версия на операционната система идва с няколко подобрения. Едно от тях е намаляване на необходимия размер свободна памет за инсталиране на софтуерни ъпдейти. Това може би ще спре тенденцията за все повече намаляващия процент потребители, които инсталират iOS 8, в сравнение с iOS 7.

ВИЖ ОЩЕ: APPLE WATCH ЩЕ СЕ ПРОДАВА ОТ АПРИЛ

Новият ъпдейт също така ще оправи бъг, който не позволяваше на някои потребители да въведат своята Apple ID парола за Messages и FaceTime. Друго, което ще бъде премахнато, след актуализацията до iOS 8.1.3, е и проблем със Spotlight, който не позволяваше да се показват резултати.

Ще бъдат оправени и някои бъгове при Apple iPad, като проблемната работа на мултитаскинг жестовете. Добавени са и опции за конфигуриране в образователни институции и стандартизирано тестване. Ъпдейтът е наличен за всички устройства, които са с iOS 8, включително iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad Air, iPad mini 2, iPad Air 2, iPad mini 3, iPod touch.

Apple също така пусна и ъпдейт до OS X Yosemite 10.10.2, оправящ редица проблеми – връзката с Wi-Fi, по-бавно зареждане на страниците, премахнат е бъг, при който Spotlight зарежда имейл съдържание, когато това е забранено в Mail, подобрено аудио и видео синхронизиране при използване на Bluetooth слушалки, добавена е възможността за преглеждане на iCloud Drive в Time Machine, подобрен VoiceOver, отстранен е пробем, при който езикът се сменя неочаквано. В новата версия е подобрена стабилността и сигурността в Safari.