iPhone събитието снощи, както винаги започна с няколко ъпдейта от страна на Apple и Тим Кук. Изпълнителният директор сподели, че магазинът за приложения на компанията е поставил нов рекорд — има общо 140 милиарда сваляния на апликации в App Store до момента. Ръстът там за месеците юли и август е 106%, спрямо същия период миналата година.

Още, по думите на Тим Кук, App Store генерира два пъти повече приходи от „най-големия конкурент“. Този конкурент не беше назован, но всички знаем за кого става въпрос.

Това обаче не е всичко, свързано с магазинът за приложения на Apple. Според последните проведени проучвавия, iPhone и iPad са най-популярните гейминг устройства на света. Явно хората обичат да играят игри на своите смартфони, в частност iPhone-и. В App Store вече има общо над 500 000 игри от всякакъв тип.

Apple Music

Всъщност новините за App Store не бяха тези, с които Тим Кук излезе на сцената. Събитието бе открито с информация за стрийминг услугата на Купертино Apple Music. Тя вече има над 17 милиона абоната, като те се радват не само на стандартни релийзи на любимите си изпълнители, ами и на ексклузивни такива, които могат да бъдат намерени само в Apple Music. Между тях, сподели Кук, са такива от Taylor Swift, Drake и много други.

С iOS 10 тази есен ще дойде и нов, много по-интуитивен дизайн на приложението за стрийминг на музика. За това вече сме си говорили и всички го очакват с нетърпение. Но какво друго? Директорът на Apple използва възможността да покани всички на ежегодния Apple Music Festival, който се провежда в Лондон и винаги е бил безплатен.

Тази година меломаните ще могат да се радват на концерта дори и да не могат да отидат да го гледат на място — всички абонати на Apple Music ще могат да го стриймват безплатно, като това ще може да стане и през Apple TV.