На сцената на аудиторията Бил Греъм в Сан Франциско вчера, наред с директорите на Apple излезе и създателят на култовата игра Super Mario Bros Шигеру Миямото. Неговата работа на събитието на Купертино бе да обяви ексклузивната премиера на нова игра за италианския супер-водопроводчик. Super Mario Run е първата официална мобилна игра със Super Mario, която идва първо за iOS.

Като цяло Super Mario Run може да бъде описана като игра тип endless runner, само че вместо да тичате в три измерения, това става в две — като класическият Super Mario. Идеята е да издържите до края на нивото, където да минете през знаменцето, като преди това сте събрали максимално много точки под формата на стотинки и гъби. Интересното при Super Mario Run е и това, че имате възможност да се състезавате със своите приятели, за да видите кой ще събере повече точки.

Миямото обеща, че новата игра от Nintendo ще бъде с фиксирана цена (тоест можем да не очакваме микро транзакции може би?) Както казахме, тя идва ексклузивно за iPhone, но това явно важи само за премиерата — Nintendo са споделили пред Kotaku, че версия за Android ще има, но малко по-късно. А по-долу вече можете да се насочите към App Store, за да вземете своето копие от Super Mario Run. Самата игра ще е налична по Коледа, както бяха думите на Миямото.

Свали: Super Mario Run от App Store