След представянето на iOS 10, Apple обявиха, че ранната Beta версия на операционната система ще бъде достъпна за разработчици веднага. Разбира се, те не се забавиха с разглеждането ѝ и ето че програмистът Андрю Уилк сподели в Twitter скрийншоти от Xcode, които показват, че следващата версия може да донесе т.нар. Dark Mode на iPhone и iPad.

Ако се чудите за какво става въпрос, вижте снимките по-горе. С няколко думи, Dark Mode е оцветяване на менютата на iOS 10 в по-тъмен цвят, който да не дразни толкова очите. Това е различно от Night Shift, която функция ограничава синия цвят от светлината.

До колкото се разбира от информацията, Dark Mode още не е напълно готова за имплементиране и дори не е достъпна при всички iOS приложения. Разбира се, напълно възможно е да я видим с премиерата на новия iPhone през септември. В други новини, Dark Mode беше представен за новата версия на софтуера за Apple TV, но под съвсем друг предлог – за да е по-удобно използването му като домашно кино или в тъмни стаи, където светлият цвят на менютата няма да е толкова удобен.

1 коментар

  1. Според мен става дума за някакъв пауър сейвинг режим за новите иФони с АМОЛЛЕД

Comments are closed.