Най – модерните джаджи към PS5

Те включват по-добро зрително поле, по-висока разделителна способност и един кабел. Sony работи върху следващо поколение VR очила за PS5. Те няма да са на наше разположение тази година, но Sony обявява плановете си да ги направи достъпни за PS5 в даден момент в близко бъдеще. Новото VR приспособление ще включва подобрено зрително поле, висока разделителна способност и само един кабел, за улеснена употреба.

Използвайки наученото от PS VR на PS4, учените разработват система от следващо поколение, която подобрява всичко познато. От разделителна способност и зрително поле до проследяване и въвеждане. Новото устройство ще може да се свързва само с един кабел, за да опрости настройката и да подобри лекотата на използване, като същевременно дава възможност за визуално изживяване с висока точност. Кой геймър не би искал да се наслаждава на това?!

Още изненади

Sony работи и върху нов VR контролер, който ще използва някои от функциите, разработени в DualSense PS5. VR джаджата ще се фокусира и върху подобряване на ергономичността. Предстоят много допълнителни изобретения и те няма да видят бял свят през текущата година. Компанията иска да предостави тази ранна актуализация на своите фенове, тъй като общността за разработки започва да действа по създаването на нови светове, които да се изследват във виртуалната реалност.

Sony скоро ще започне да издава комплекти за разработка на своите VR очила от следващо поколение, но компанията все още не уточнява пълните спецификации или дати на пускане. Този нов хардуер е ясно проектиран да подобри някои от ограниченията на оригиналните очила PlayStation VR. Нека не забравяме, че това беше първото навлизане във виртуалната реалност. Наученото до тук дава възможност за неговото прилагане и усъвършенстване в бъдещето. Лесна употреба, олекотена настройка с един кабел и неповторимо изживяване.

Оригиналните очила PlayStation VR на Sony дебютираха преди повече от четири години и ви е необходим специален адаптер за камера, за да ги използвате на PS5. Компанията остава ангажирана с аксесоара и призна, че VR все още трябва да извърви дълъг път до масовата употреба. Със следващото поколение очила, които сега са в процес на разработка, скоро ще разберем какви игри Sony е планирала да подобри в бъдещето на VR.