Дебютът на Etsy

Въз основа на своите предложения за разширена реалност, Etsy представи Etsy House. Това е първото интерактивно изживяване с разширена реалност, което позволява на купувачите да обиколят дигитален дом, украсен с подбрани артикули от пазара.

Къщата на Etsy разполага с реалистични изображения и 360-градусови снимки във виртуален дом. Той показва празничен декор и подаръци, предмети, отличени с награда Etsy Design, мебели, произведения на изкуството и други стоки. Ако потребителите забележат нещо, което им харесва, те могат да задържат курсора на мишката върху него, за да видят информацията за артикула и връзка за покупка.

Визуализиране

Компанията създаде Etsy House в сътрудничество с The Boundary, творческо студио за визуализация. С Etsy House пазарът на ръчно изработени стоки продължава да експериментира с технологията за разширена реалност. През юни 2020 г. компанията пусна AR инструмент, за да помогне на купувачите да гледат изкуство, снимки и разпечатки от домовете си.

Без граници

Etsy далеч не е единственият търговец на дребно, използващ AR и виртуална реалност, за да помогне на клиентите да визуализират продукти от разстояние. През октомври 2020 г. David’s Bridal си сътрудничи с Vertebrae, за да създаде 3D и AR продуктови страници за своите най-продавани рокли.

През май 2020 г. Asos представи инструмент за AR, който позволява на клиентите да виждат модели, носещи артикули на страниците на своите продукти. А през август 2020 г. Amazon дебютира инструмент за пазаруване с AR, който позволява на купувачите да визуализират множество модели мебели.

Технологичните компании също добавят AR към своите операции за електронна търговия, за да подобрят социалното пазаруване. През декември 2020 г. Google си партнира с ModiFace и Perfect Corp., за да пусне AR козметична пробна функция чрез приложението Google. Snapchat се опира усилено на AR, включително чрез придобиването на стартовата компания Fit Analytics.

Пробив в иновациите

Подобряването на технологичните предложения не е единственият начин, по който Etsy се стреми да разшири бизнеса си напоследък. Компанията за ръчна изработка взе под крилото си още две фирми това лято. В началото на юни Etsy закупи платформата за препродажба Depop за 1,63 милиарда долара. По-късно същия месец придоби Elo7. Това е онлайн пазар, който главният изпълнителен директор на Etsy Джош Силвърман нарече „Etsy of Brazil“, за 217 милиона долара в брой.