Във Viber започна да се върти едно съобщение, което накара доста хора да се замислят. Тук съм, за да премахна всички съмнения относно, меко казано, смешното му съдържание. Известният клиент за безплатни съобщения щял да стане платен от събота. Съобщението, което може да сте започнали да получавате от ваши приятели гласи следното:

Скрийншотът е от компютър, където единствената разлика е, че „синьото лого“ не се вижда в съобщението (икона от Viber във формата на синьо кръгче). Сами си правете изводите за този спам – първо изглежда все едно някой го е видял в интернет, пуснал го е през Google Translate и след това е започнал да го разпраща на свои приятели, страхувайки се да не му отнемат и последния безплатен начин за комуникация.

Нека да разсъждаваме трезво – нима, ако Viber ще става платен, огромната компания би се интересувала кой колко контакта има и би направила така че тези, които имат повече от 10 контакта (ако изобщо това се има предвид, тук Google Translate не си е свършил работата добре) да не плащат?

„Иначе Viber активират фактуриране“ Какво? Не съм запознат в България за мобилни интернет услуги да може да се фактурира от някой друг, освен от мобилните оператори. Все още в нашата мила държава нямаме услуги, за които да можем да заплащаме, като цената ни да се начислява към фактурата. Другият вариант да заплащате за услуги на Viber е чрез Google Play, което изисква да имате свързана с Google профила ви кредитна или дебитна карта (или чрез въвеждане на карта/PayPal акаунт през компютър).

Знам, че много от вас не са се вързали, но съм сигурен, че има клиенти на Viber, които се страхуват от заплащане за услугите на чат клиента. Точно затова се обръщам към тях с тази статия – спокойно, ако Viber ще активира платени услуги (още повече, когато става въпрос за самите съобщения), различни от платените стикери или Viber Out обаждания, ще разберете по официален път. Следете Twitter-а или сайта на компанията.

Сподели
Предишна страницаРазкриха опасен Tроянски кон в Linux системи
Следваща страницаAcer се завръща към Windows Phone
Венцислав Димитров е редактор култура на Smart News и студент по астрофизика в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Интересува се от наука, технологии и иновации. Страстта му са космосът, класически sci-fi романи, комикси, хубава кухня и indie игри.