MacBook 2015

Има едно нещо, което трябва да знаете, когато си купувате новия MacBook 2015 и то е, че когато стане дума за портове вие сте прецакани. За разлика от почти всичко познато на обикновения потребител в света на лаптопите, MacBook 2015 има един USB Type-C порт и нищо повече. Това може би е гениално решение на Apple, с което да ни накарат да си плащаме един път 1299 долара за лаптопа и още един път за устройство, което да ни позволи да си работим с него нормално.

ВИЖ ОЩЕ: ГОЛЕМИЯТ ГРАД: ЗА ДА СИ УСПЕШЕН, ТИ ТРЯБВАТ 95% РАБОТА И 5% ТАЛАНТ

За щастие такова решение има и го продава не кой да е, а самите Apple. Устройството има два варианта – VGA или HDMI, като и двата струват 79 долара, които, както вече казах, се плащат допълнително. Доста умно решение бих казал, защото съм почти сигурен, че 99% от купувачите на MacBook 2015 ще си купят и тази джаджа. Дори и да не попитат в магазина, служителите ще им я предложат, което са си още един 80 долара печалба както и да го гледаме.

Естествено, има и по-евтин вариант, но при него може да ползвате само USB, без зареждане, за което ще ви трябва USB към USB Type-C конектор за сумата от 19 долара. За жалост обаче нито един от тези варианти не предлага етернет порт или слот за SD карта за вашия MacBook 2015.

Вижте всичко за новия MacBook в 2 минути: