Apple подготвя нов бюджетен MacBook и дългочакан ъпдейт на Mac mini, съобщава Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

Имайки предвид, че компанията отбеляза регрес в продажбите на Mac за последната четвърт (13 процента по-малко продажби в сравнение със същия период през 2017 година), новите „попълнения“ биха могли да вдъхнат нов живот на линии от продукти, които през последните години не отбелязват големи успехи на пазара.

Въпросният бюджетен лаптоп най-вероятно ще наподобява сегашния MacBook Air, но с по-тънки рамки около екрана. Най-важният ъпдейт се отнася именно за екрана, който ще може да се похвали с Retina дисплей. Air линията бе последната до момента, която Apple отказваше да ъпдейтне с подобен дисплей. Най-вероятно – за да задържи надолу цената на продуктите и да избегне по-бързо изразходване на батерията.

Mac mini от друга страна е продукт, който Apple не е подобрявал от четири години насам. Очаква се новата версия да бъде насочена към професионалисти, с нови опции по отношение на паметта и процесора. Bloomberg обаче посочва, че най-вероятно това ще дойде и с повишаване на цената на продукта.

Mac mini
Mac mini

Разбира се, далеч по-интересно е това, което предстои да се случи през септември. Съвсем скоро Apple ще представи най-новите си бестселъри, а именно – нови iPhone, iPad и четвърта генерация Apple Watch. В SmartNews вече ви представихме и начина, по който би могла да изглежда задната камера на новия iPhone.

Apple все още не са обявили официално датата, на която ще представят публично новите си продукти. Според анализатора Дейвид Фелън от Forbes, поканите за събитието могат да бъдат разпратени на 30 август. Обикновено събитията на американската компания се провеждат през първата или втората седмица на месец септември. И по-конкретно – във вторник или сряда. Дейвид Фелън прогнозира, че големият ден за Apple ще се състои на 5 или 12 септември.

Завършваме с нещо забавно, а именно – „безсрамното“ копие на iPhone от страна на Motorola, което със сигурност ще ви разсмее.