Остава само месец до официалното представяне на новия iPhone (или новите, в зависимост от броя им), което предполага, че в следващите седмици ще попадаме на все повече слухове, предположения, теории и „изтекли“ снимки на следващия член на голямото семейство на Apple.

Следвайки именно този ход на събитията, в онлайн пространството се появи снимка на новия iPhone 9, за която се твърди, че идва директно от фабриката за производство. Разбира се, в случая ви припомняме, че това не е потвърдена информация, поради което е нужно да подходите със завишено чувство на съмнение.

Въпросната фотография не е особено фокусирана, показвайки задната част на предполагаемия нов iPhone 9. Твърди се, че устройството ще бъде 6.1-инчово и ще бъде „достъпно“, каквото и да означава това във финансов аспект.

Новият iPhone или просто dummy unit?

Ако въпросната снимка действително показва новия iPhone, а не става дума за прототип, dummy unit или очевиден фейк, то явно от Apple са решили да направят някои промени по отношение на задната камера. Както можете да видите, позицията на светкавицата е променена и тя вече е разположена под камерата.

Подобно вертикално разположение вече е налице при iPhone X, поради което изглежда логично Apple да продължат в този дух и занапред, вместо отново да се връщат към разположението от хоризонтален тип.

Друго, което прави впечатление от снимката, е наличието на лъскав корпус, което подсилва слуховете, че за новия си смартфон Apple ще заложат на стъклото. Но както подчертахме, лошото качество на снимката и липсата на адекватен източник би трябвало да намали значително от релевантността на изтеклата информация.

Не е изключено през тази година Apple да представи три нови iPhone-а. Един от тях би трябвало да е бюджетен 6.1-инчов модел с LCD дисплей. Очаква се именно този модел да носи името iPhone 9. Според някои репортажи, бюджетният модел ще пристигне при нас и в някои интересни цветове, като например златисто, синьо, червено и дори оранжево. Ще бъдат взети „назаем“ и някои технологии от iPhone X, като например функцията за лицево разпознаване.