Apple пусна нов 16-инчов MacBook Pro

Началната цена стартира от 2399 долара. Тя е идентична на предишната 15-инчова серия MacBook Pro. Новото попълнение има по-мощни процесори, по-добри високоговорители и по-голям екран. Apple изостави механизма, който използва в MacBooks през последните няколко години и се върна към старите, надеждни превключватели. Компанията има достатъчно вяра в този нов дизайн, така че няма да включва този MacBook Pro в разширената си програма за ремонт на клавиатурата.

Изненадващ комфорт

Новата джаджа предлага изключително приятно пътуване в дигиталния свят, въпреки че клавиатурата не е толкова безшумна, колкото клавишите на Pixelbook Go. Има по-приглушен звук и усещане в сравнение с MacBook Pro 2015. Подсветката не обезцветява страните на клавишите.

Цялата технология се чувства малко по-стабилна от модела от 2015 г. Apple сподели, че са имали допълнителна работа за стабилизиране на клавиатурите, като това е позволило да бъдат по-малки, така че да има повече място между тях. Ако някой ключ се счупи, можете просто да го замените, без да отделяте клавиатурата лаптопа.

В горната лява част има клавиш Esc. Сензорната лента все още е тук, само че е по-къса и все още е фланкирана от сензор за пръстови отпечатъци. Другото голямо подобрение е връщане към обърната T формация за клавишите със стрелки, което прави намирането на правилния, хиляди пъти по-лесно.

За съжаление, Apple няма какво да каже за останалата част от гамата MacBook. Да се ​​надяваме, че всеки от тях ще бъде актуализиран с този дизайн, защото той очевидно е по-добър. Гигантът сподели, че са се вдъхновили от Bluetooth Magic Keyboard, която се продава заедно с iMac Pro, и затова тази клавиатура също се нарича „Магия“. Компанията най-накрая направи това, което всички искаха.

Още едно желание, на което Apple се опитва да отговори е подобрени термо характеристики. Топлинното дроселиране на процесора беше съществен проблем и дори след като Apple издаде софтуерна поправка. Общоприетото мнение е, че тънкият корпус, който Apple е проектирал, възпрепятства процесорите вътре в него да работят на пълна мощност толкова дълго, колкото могат на други лаптопи.

Не знаем дали са решили този проблем, но със сигурност много са се постарали да го направят. Този 16-инчов MacBook Pro е с 0,7 мм по-дебел от последната версия, но по-важното е, че цялата топлинна система вътре е преработена. Радиаторът в основния процесор има повърхност увеличена с 35%, а вентилаторите могат да прокарат 28% повече въздух. Логическата платка и дори високоговорителите очевидно са оптимизирани, за да гарантират, че топлината ги избягва възможно най-ефективно.

Apple предлага две базови конфигурации с процесори Intel 9th ​​Gen. Има 6-ядрен Core i7 и 8-ядрен Core i9, но процесорите всъщност не са най-важните спецификации. Това би била оперативната памет и съхранението. Основата за всеки е сравнително нормална: 16GB DDR4 RAM от 2666MHz и 512GB или 1TB SSD (в зависимост от модела).

Можете ли да си представите, че тази машина притежава до 64 GB RAM и 8TB на SSD?! Това е просто огромно количество съхранение и ще ви струва $ 6 099, за да го получите.

Другата важна спецификация е батерията тя е 100Wh. Apple казва, че е взета предвид наредбата на FAA за литиево-йонните (акумулаторни) батерии. Те трябва да са ограничени до номинална стойност 100 Wh на батерия. Тъй като трябва да захранва по-голям екран и процесори, които вече могат да работят на по-горещо, не всички увеличени размери предлагат това. Apple прогнозира 11 часа безжично използване, което е само с един час по-дълго от миналогодишния модел.

Звуци

Шест високоговорителя на озвучителната система на Apple. Това е най-приятната изненада на тази машина. Всяка страна има две „принудително отменящи вълни“. По същество те са създадени да отменят вибрациите на другия говорител, което позволява повече баси с по-малко изкривяване (и по-малко тракане на клавиатурата).

Самите говорители са невероятно добри. Стерео звученето е забележително, средно и ясно, а басът е по-добър, отколкото на всеки лаптоп до сега.

Снимки

Камерата над екрана все още е 720p сензор, който произвежда качество на ho-hum изображение. Повечето хора го използват за видеоконферентна връзка, но дори компресията, която получавате в Zoom или Skype, вероятно няма да скрие нищожността на тази уеб камера.

Екран

Можете да приемете този екран за даденост като на всеки друг страхотен лаптоп на Apple. Той е с резолюция 3072 х 1920 и поддържа широката цветова гама с поддръжка за промяна на цвета – True Tone на Apple. Може да получите до 500 нита яркост, но за съжаление не е HDR.