Още миналата година видяхме какво ще представлява часовникът на Apple и какво може да прави той. Вчера на представянето му успяхме да го разгледаме доста подробно – както самия Apple Watch, така и приложенията, които са предварително инсталирани или могат да бъдат инсталирани допълнително.

ВИЖ ОЩЕ: ГОЛЕМИЯТ ГРАД: ЗА ДА СИ УСПЕШЕН, ТИ ТРЯБВАТ 95% РАБОТА И 5% ТАЛАНТ

Освен вградените Apple приложения, изглежда компанията си партнира с няколко компании, за да може техните апликации да бъдат на часовника веднага щом го пуснете за първи път. Кевин Линч показа няколко такива, които изглеждат много интересно на малкия дисплей. Към момента информацията е, че на часовника работят повече от 40 приложения, някои от които ще бъдат оповеснети през Twitter от компаниите, на които принадлежат.

Интересно е да се види как работят тези приложения на малкия дисплей и как компании като Instagram и Twitter са работили за тотална промяна на познатата ни среда, за да ги направят удобни, но не и грозни. Определено не им е било лесно, щом говорим за 42-милиметров дисплей. Ето и едни от най-интересните приложения, които ще можете да използвате директно на Apple Watch, без да вадите телефона си от джоба:

Twitter

Ще можете да проверявате кой ви е споменавал, харесвал постовете ви и всякакви други нотификации. Освен това ще имате достъп до фийда си и всичко друго интересно на Twitter хоризонта.

Instagram

Тук също целия ви фийд ще е на разположение – скролвате с пръст между постовете на други хора, натискате върху тях за повече информация, харесвате ги, следвате профили и общо взето всичко, което се прави по принцип в Instagram.

Uber

Отваряйки приложението на Uber на часовника, можете директно да извикате кола, като апликацията ви казва колко време е необходимо на най-близката да стигне до вас. Когато вече е наблизо, ще получите и известие, за да се оглеждате за автомобила.

WeChat

Защо да извадите телефона си от джоба и да напишете съобщение, когато клиентът WeChat ви дава възможност да отговорите само със стикер? Дали ще ви разберат какво имате предвид… няма значение.

W Hotels

Apple Watch ще може да бъде използван за отключване на вратата за хотелската ви стая във всички хотели, част от W Hotels мрежата. Защо да носите магнитната карта, която и без това ви дават на рецепцията?

Alarms.com

Ако не сте си вкъщи, може да проверите дали всичко е затворено и заключено. Освен това,  поглеждайте камерите, които имате поставени у вас, за да сте сигурни че всичко е наред. Всичко това дори без да вадите iPhone-а от джоба си.

Shazam

untitled-1

Shazam, едно от най-популярните приложение за търсене на музика, също беще демонтрирано на сцената снощи. Може да се каже, че то работи по същия начин, както на смартфона ви – пускате го, слушате песента и то ви дава информация коя е тя.