hive-amplicity-dock-2015-01-05-01

Услугите, базирани на споделената икономика, стават все по-популярни, откакто Uber започна да покорява света. CES 2015 не спира да ни изненадва с нови концепции, някои от тях дори революционни. Компания, която нарича себе си „The Hive“, представи едно наистина революционно ново устройство, което нарича Amplicity Anywhere. То е с размерите на смартфон и никога няма да кажете, че това всъщност е миниатюрен компютър, зареден с мощен софтуер от Adobe.

ВИЖ ОЩЕ: CANON CONNECT STATION ДЕБЮТИРА НА CES

 

Интересното тук е, че компанията не е заложила на свръх мощен хардуер с революционно охлаждане. Компютърът разполага с хардуерните възможности на тънка станция. Концепцията на Amplicity е да може да се ползва срещу месечен абонамент. Таксата за шест месеца работа е 99 щатски долара. След като изтече този абонаментен срок потребителят  връща своето устройство и получава ново, ако желае да продължи работата. Всички обработки и данни се извършват в облака на мощните сървърите на компанията. The Hive предоставят 1 TB пространство за ползване, както и възможността за получаване под наем на 4K телевизори (прави или огънати), както и други удобства.

На базата на дълготрайната инвестиция на хиляди долара за една графична станция от базов клас, Amplicity може наистина да се окаже финансово по-изгодното предложение. На тазгодишното изложение CES бяха представени и плановете за по-мощен модел, който ще се появи с начална цена от 399 щатски долара по-късно през тази година.