Tesla се готви да пусне собствен гласов асистент в превозните си средства

Някои компании не спрат да ни изненадват. Други бълват иновации една след друга. Последните не могат да си позволят застой. След всеки нов продукт следват редица надграждания и усъвършенствания. От няколко години Илън Мъск говори за това, че Tesla ще има собствен гласов асистент в превозните си средства. Дали е факт?

След като стартира своя собствена компания за изкуствен интелект xAI, Мъск предложи Tesla да работи с последната, за да разположи свой чатбот в превозните си средства. Дали това ще бъде успешен ход за гиганта, само времето ще покаже.

Подготовка и изпитания

Изглежда, че Tesla сега се подготвя за пускането на своя гласов асистент. Към момента компанията реализира нова софтуерна актуализация 2024.14.3. Тя вече е официална и включва много страхотни нови функции. Наред с това се оказва, че има и още доста неща, скрити в кода.

Небезизвестен хакер, който често намира непубликувани функции в кода на Tesla разкрива, че част от него в актуализацията навежда на мисълта за стартирането на собствен гласов асистент.

Все още не се знае нищо друго за новата функция на Tesla, но Мъск по-рано заяви, че иска шофьорите на едноименния автомобил да не въвеждат ръчно, каквито и да било настройки и команди. Той иска колата да предвижда нуждите на водача и ако това не може да се осъществи напълно, то е за предпочитане да се въвежда чрез гласова команда.

Amazon Music

Според последни данни, Tesla също се готви да въведе собствено приложение Amazon Music в своите автомобили. С 2023.14.3 гигантът представи приложението Audible, което също е продукт на Amazon. Няма информация за времето на официалното пускане на функциите, разкрити от изходния код на актуализацията.

Но докато смело пристъпваме в ерата на изкуствения интелект и самоуправляващите се автомобили, всяка нова интуитивна функция, имаща за цел да подпомогне потребителите, е добре дошла. Най-вероятно дори не можем да си представим, какви коли ще шофираме след 10 или 15 години. Едно е ясно, ще бъдат по-добри!

Сподели
Предишна страницаКафе с ултразвуков реактор
Следваща страницаОсновна актуализация на ChatGPT-4
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.