Super Mario

След вчерашната новина за желанието на SEGA да започне да прави филми, днес също имаме нещо интересно от тази сфера. Готви се филм за любимия на всички конзолни ветерани Super Mario. Кой е поел щафетата за него? Sony. Странно, но факт.

ВИЖ ОЩЕ: ВЪЗСТАНОВЕН Е ПЪРВИЯТ ПЪЛНОМЕТРАЖЕН НАУЧНО-ФАНТАСТИЧЕН ФИЛМ

И тази новина пристига, благодарение на жестоката кибер атака, която беше стоварена върху Sony Pictures, филмовото студио на японския гигант. Хакнатите e-mail кореспонденции между Ейми Паскал (председател на студиото) и различни други студия и продуценти разкриха, както възможността да видим кросоувър между Jump Street и „Мъже в черно“, така и това, което ще ви разкажа сега. Отново по e-mail с Паскал се е свързал продуцентът Ави Арад („Железният човек“, „Невероятният Спайдър-мен“ и други), който твърди, че работи по анимационен филм за Super Mario и предлага на Sony да помогнат с този проект. В e-mail-а били включени още и снимки на Арад със създателя на иконичния игрови герой Шигеру Миамото и главния изпълнителен директор на Nintendo Сатору Ивата.

Според източници филмът е в самото начало на разработката и естествено това означава, че може и никога да не го видим завършен (все пак знаете колко филми си остават на ниво разработка на сценарий и снимките никога не започват). Още повече щом Sony произвежда собствени игри под марката Sony Computer Entertainment, а това студио е конкурент на Nintendo. Въпреки всичко, ми се иска да видя стойностен филм за супер водопроводчика и неговите приятели, защото игралният филм от 1993 година с Джон Легуизамо е меко казано слаб.