SW Square Photo 03_01

Не можете да се наситите на новините за стартъпи, които бълват страхотни мобилни приложения и вълнуващи устройства от всички горещи точки по света? Или искате да се впуснете в предизвикателния свят на предприемачеството, но се нуждаете от насоки как да започнете? Тогава обмислете тазгодишния Startup Weekend Sofia — едно от топ събитията за стартъпи у нас този сезон.

Startup Weekend e интензивно 54-часово събитие, на което програмисти, дизайнери, маркетолози и стартъп ентусиасти се събират, споделят идеи, сформират екип, изграждат продукти и стартират нов бизнес.

Startup Weekend е глобална инициатива, която се провежда за шести път в София и за осми в България. Уикендът отново ще е тематичен; участниците ще концентрират усилията си в разработката на мобилни приложения при това на много подходящо място — телефонната палата. Отборите ще могат да привлекат и вниманието на местните инвестиционни фондове LaunchUb и Eleven, които финансират стартиращи бизнеси в технологичния сектор на младите български таланти.

Бизнес надпреварата е със състезателен характер. Безпристрасно жури излъчва победители в различни категории (най-завършен прототип, най-добър дизайн и др.) Публиката също избира своя фаворит. Microsoft, традиционен партньор на събитието, винаги поощрява екипите избрали да разработват нещо върху техни технологии. Този път са подготвили страхотна награда — дронът Parrot.

Откриването на събитието започва с представяне на идеите на участниците от 19:00 в петък, 9 май. Обявяването на победителите ще започне в неделя, 11 май, от 19:00.

Купи своя билет →

Използвайте промо код SMARTNEWS при регистрация за 10 евро отстъпка от цената за участие.