Директорите на Tesla Motors и BMW са се срещнали по-рано тази година, за да преговарят на тема как Supercharger зареждащите станции на Tesla могат да обслужват други марки коли в Европа. Според думите на Елън Мъск пред немското списание Der Spiegel може да станем свидетели на голямо сътрудничество между двете фирми.

ВИЖ ОЩЕ: НЕВЕРОЯТНА КАСКАДА ОТ F1 ТИМА НА LOTUS ВЛЕЗЕ В РЕКОРДИТЕ НА ГИНЕС

В интервюто Мъск казва, че е доволен от това, което BMW прави с колите си – подсилването на частите за електрическия модел i3 и хибрида i8 с въглеродни влакна, произведени от партньора им SGL. Той също така споменава, че най-вероятно до около 5-6 години можем да видим фабрика за батерии на Tesla в Германия. Това според мен ще е една голяма стъпка към по-достъпни електрически автомобили на нашия континент.

Междувременно директорите са си говорили за това как може Supercharger станциите да станат достъпни за други марки електрически автомобили. Още нищо не е официално, но това също е стъпка напред. Официален коментар от страна на BMW няма.

Напомням само за сътрудничеството между Tesla Motors и други автомобилни компании, което също ни приближава до бъдещето – Daimler, които са собственици на бранда Mercedes все още, и по техни думи най-вероятно ще продължат, си сътрудничат с Елън Мъск и компания. Toyota пък е работила за известно време с Tesla по електрически джипове.

Тепърва предстои да чуем повече за съвместната работа на немския гигант BMW и американските футуристи от Tesla Motors и вярвам, че това ще доведе само до нещо добро, още повече за нас тук, в Европа. Ще следим развоя на събитията.