Разнесоха се слухове, който твърдят че SpaceX, космическата компания на Елън Мъск, разработва сателити. По-ясно казано, микро-сателити, чрез които той се надява да предостави евтин глобален интернет за всички нас. Дали това е така? Може би да, но е рано да се каже.

ВИЖ ОЩЕ: NOKIA N1 Е НОВИЯТ ТАБЛЕТ С ANDROID, КОЙТО Е ТОТАЛНО КОПИЕ НА IPAD

От Wall Street Journal споделиха, че компанията на милиардера е в етап на разработване на микро-сателити, които общо тежат малко над 100 килограма. Идеята била да се изстрелят в орбита и след като започнат работа да предоставят интернет на глобално ниво. Дали това е така, още е рано да се каже. Силно активният в социалните мрежи Мъск побърза да сподели официални новини, като в свой туит от преди няколко дни потвърди (и не потвърди) това начинание.

Никъде в този туит не се казва за какво точно ще бъдат тези сателити, освен че ще работят в обща, голяма формация. Остава единствено да чакаме, защото както той самият е написал – официалните новини предстоят до около два или три месеца. С какво ще ни изненада бащата на Tesla Motors, SpaceX и PayPal, предстои да разберем, но съм сигурен в едно – тези сателити, каквито и да са, определено ще са полезни на обществото. Все пак цялата идеология на Елън Мъск е такава. По-добър свят, за което да помогнат иновациите му в много различни сфери.