Снимка: Mashable

Съвсем скоро Snapchat представи нова функция – възможността да изпращате пари на приятели в чата. Тя се дължи на партньорство между компанията и Square. Странна нова функционалност или гениална стъпка напред? Предстои да разберем.

Засега услугата е налична само в САЩ, и то за Android, като iOS функционалността предстои да се имплементира съвсем скоро. Услугата се нарича Snapcash и работи съвсем просто – в чата просто изписвате доларче (знака $), след което дадена сума и тя се прехвърля от вашето Square портмоне в това на приятеля ви.

ВИЖ ОЩЕ: ЗАЩО GOOGLE INBOX Е ОТДЕЛНО ОТ GMAIL

За да може да използвате услугата, разбира се, трябва да имате навършени 18 години и активна дебитна карта. Не е проблем, ако нямате акаунт в Square – активирайки услугата Snapcash, автоматично се регистрирате и за Square. От двете компании още няма никакви официални новини. Единствената предоставена информация е, че Snapchat няма да задържа никакви банкови данни на клиентите си – цялата база данни, свързана със Snapcash, ще се пази и оперира само от Square.

А какво е Square – за тези, които не знаят? Това е сравнително нова компания и услуга с решения за малкия и среден бизнес. Явяват се директна конкуренция на водещия на пазара в момента PayPal и Apple Pay.

И въпреки че става въпрос за партньорство между две компании, готови ли са хората да поверят парите си на Snapchat, които съвсем скоро имаха проблем със сигурността и голямо количество снимки и видео изтекоха в мрежата? От Mashable направиха анкета между хората и резултатът е около 5 към 1 за тези, които не биха използвали услугата. Логично, ако питате мен. Излиза обаче, че младите, които ползват чата, не се интересуват толкова от проблемите със сигурността (Snapchat е свободен за ползване от всеки на възраст 13 и повече). Остава 18-годишните да премислят добре фактите и да решат за себе си. А какво е вашето мнение?