В HTC One M9 има опция за създаване на теми, в Galaxy S6 също, а сега Sony и дава такъв шанс на своите потребители. Най-новите Xperia устройства вече предлагат нови скинове, но сега Sony пусна допълнителен инструмент, наречен Theme Creator Beta. Това е Java десктоп програма, която ще помогне на разработчиците от трети страни да усъвършенстват своите теми за Sony.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Apple iPad mini 3

Sony твърди, че има повече от 300 регулируеми компонента за потребители на Theme Creator. Това включва смяна на тапети, лентата за навигация и много други. Theme Creator порталът на уебсайта на Sony обяснява как дизайнерите да използват темите, за да промотират различните марки, услуги или игри. „По този начин вашата тема може да се появи на милиони Xeria устройства в инструмента за избор на тема“.

Разбира се, само защото Sony се опитва да се хареса на по-големите фирми и марки, не означава, че се ограничава използването на инструмента. Всеки с някои основни умения за редактиране на изображения, което е обяснимо, имайки предвид за какво е Theme Creator, ще могат да го използват. След като сте готови с вашето творение, Theme Creator ще създаде APK, което ще може да се прилага към всяко съвместимо Xperia устройство.

Можете да изтеглите Theme Creator Beta от сайта на Sony още сега и да тествате уменията си.