Smart Apps: Запазете най-интересното в Pocket

0

С началото на новия месец от Smart News ви представяме една чисто нова рубрика – Smart Apps. В нея ще се стремим да ви показваме приложения, които са ни впечатлили и смятаме, че ще ви бъдат полезни по един или друг начин. Приложението, което искам да ви представя днес, е Pocket. То ви позволява да запазвате статии и други онлайн материали за четене по-късно. Това е много полезно за четене, когато нямате интернет връзка. Pocket работи и показва по много приятен начин статии от блогове – има изчистен и семпъл интерфейс, който се концентрира върху текста и не ви показва нищо излишно.

Разбира се, ако някоя статия не може да бъде конвертирана в изгледа на приложението, то тя се показва в уеб формата си. Това можете да изберете и ръчно от менюто. Pocket има доста настройки, някои от които са възможността за смяна на големината на шрифта, цвета на фона и яркостта на цветовете. Тъмният фон е изключително удобен за четене на тъмно, когато си легнете вечер и преди да заспите. Освен всичко това, приложението има възможност и за автоматичното четене на статии (TTS, или text to speech), което работи с много вградени езици. За съжаление обаче българският не е един от тях.

За да запазите някоя статия просто натиснете бутона „Share“ от браузъра си и след това изберете „Add to Pocket“. Pocket ви позволява да подреждате статиите по тагове, които сами създавате. След като натрупате определен брой статии, приложението започва да ги изучава и показва най-добрите от тях в специален “Best of” раздел. Освен това можете да се абонирате за предложения по e-mail. Всичко, което вече сте прочели пък, можете или да изтриете, или да запазите в архив. Добавянето на статиите в “любими” е също един добър начин за запазване на най-интересните. Още – функцията “Send to friend” е много удобна за споделяне. Просто изпращате уникалния Pocket линк за материала на някой приятел и той може да го прочете вътре в приложението.

Pocket е изключително удобен за запазване и сортиране на статии и други материали, които нямате възможност да прочетете в момента. Освен всичко това, Pocket е безплатен, като разбира се съществува и premium версия с малко повече функции. Регистрацията става много лесно – чрез e-mail и парола, или пък директно чрез Google. Още по-хубавото е, че приложението е налично и за компютъра ви, така че там също можете да го ползвате по сходен начин. То е налично за Firefox, Chrome и Safari със съответната приставка, добавяща се в браузъра. За мобилни устройства пък е налично както за Android, така и за iOS (включително и за iPad). Можете да се насладите на Pocket дори и ако имате Kobo четец за електронни книги.

За повече информация можете да посетите help.getpocket.com.

Свали Pocket: Google Play / App Store / Web